Försprång med teknik, fyrhjulsdrift och hårt arbete

ANNONS.Hur ser mäklarvardagen ut i Uppsala? Vi träffar Sveriges mest rekommenderade mäklare som berättar om hur de får arbeta hårdare än någonsin på Uppsalas tuffa bostadsmarknad.

 

15 mars 2019 13:38

Fastighetsmäklaren Notar i Uppsala fick nya ägare i början på 2017. Det var Martin Boholm och Erik Hedlund som tog över Notars Uppsalakontor. Sedan dess har deras utveckling varit enastående.
   – Allting har gått uppåt sedan vi startat. Vi har faktiskt dubblerat försäljningen två år i rad, vilket ju känns helt otroligt berättar Erik Hedlund, VD på Notar i Uppsala.
    – Vi hade gott självförtroende och trodde att det skulle gå bra när vi tog över Notar, fyller Martin Boholm i, men vi kunde aldrig tro att det skulle gå så HÄR BRA.
    – Sedan har vi helt andra roller jämfört med tidigare när vi bara var mäklare. Nu mäklar vi på heltid men driver också ett företag, med personalansvar och allt vad det innebär. Nu är vi åtta mäklare varav fyra unga hungriga mäklare, samt två assistenter. Det är kul att tillsammans vara med och bygga en lagmaskin, där vi hjälper in andra i yrket, säger Erik vidare.

Martin och Erik har inget skäl att behöva vara blygsamma över sin framgång. Under 2018 var Martin Boholm Uppsalas mest rekommenderade mäklare på tjänsten Hitta Mäklare, där kunder kan sätta betyg på mäklare. Inte nog med det, han var faktiskt Sveriges mest rekommenderade fastighetsmäklare.
   – Ja det känns fantastiskt kul att så många av mina kunder valt att rekommendera mig. Speciellt som att bostadsmarknaden i Uppsala under det senaste året varit tuffare än på många andra håll i Sverige. Det blir fler visningar, privatvisningar och omvisningar än tidigare. Det är ett stenhårt jobb som mäklare, det blir rejält många arbetstimmar varje vecka för att lyckas som mäklare idag, berättar Martin.
   – Dagens marknadsläge kräver hårdare förhandlingar, det blir otroligt mycket krigande för att göra det bästa för kunden. Det är extra kul att vi i detta läge lyckats så bra, säger Erik.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig då Martin?
 
– Så som i morse tog jag en snabb stående frukost innan jag satte mig i bilen vid tjugo över sex. Det är en viktig stund på morgonen för mig i bilen, jag trivs otroligt bra i min nya Audi Q5 och känner att jag är på gång när jag kör från Björklinge där jag bor in till stan. Jag kör Energy i bilradion och pumpar igång dagen. Vid klockan sju var jag framme vid USIF Arena för träning. På torsdagar är det innebandy som gäller och då är även Erik med. I dag hade jag sedan vid 08.50 en lägenhetsvärdering i närheten av USIF i Rosendal. Efter det ytterligare ett möte vid klockan 10, då i Valsätra hos en kund som funderade på att sälja sin lägenhet. Tillbaka till kontoret och hinna ringa litet kunder i bilen, sedan vid 12 var det kontraktskrivning och förbereda ett möte vid 13 nere på stan. De ska sälja något så unikt som ett bostadsrättsradhus på 5:e våningen mitt i stan. Riktigt kul unikt objekt! Idag blev det lunch först vid kvart i två hos Bageri Brantingstorg – deras gulasch är grym, berättar Martin.

Det låter som ett riktigt busy schema?
– Ja, men så är det verkligen. Det kan vara svårt få tid med alla timmar som behövs på dygnet. Drömmen vore kanske att någon gång jobba bara 50 timmar i veckan. Min sambo brukar alltid lägga på en halvtimme till den tid jag säger när jag kommer hem. Kanske tur att jag har en Audi i alla fall så jag inte kan klaga på bilen när jag kommer hem sent, säger Martin och skrattar. Nej men på allvar är bilen och telefonen mina två viktigaste arbetsredskap. Därför var det så klockrent när vi började prata med Christer på Möller Bil om att skaffa nya bilar till firman. Jag har kört Audi förut och det känns klockrent att kunna köra Audi Q5 nu. Erik tycker det finns fina bilar från andra märken också, men för mig är det bara Audi som gäller, säger Martin och ler.
  – Haha, ja det är sant att jag har kört andra bilar tidigare, fyller Erik i, men jag gillar också varumärket helt klart. Och jag kan bara säga att jag är otroligt nöjd med bilen utifrån de krav som jag hade. För mig var fyrhjulsdrift, automat och bra köregenskaper det viktigaste. Där kan jag säga att min Audi A5 överraskat med riktigt grym väghållning, något som inte alls är självklart med fyrhjulsdrift. Även lastutrymmet är större än min gamla bil, helt lagom även när jag ska på jakt eller spela golf. Sedan har jag inte samma lastbehov som Martin då vi inte heller har barn. Vi bor inne i stan och hade inte haft nåt emot en Q5 men den gick faktiskt inte in i garaget haha. Och hela processen med Christer var riktigt smidig, vi tränar ihop på USIF så känner varandra därifrån. Och ja just detta med köregenskaperna gör att min A5 känns så helrätt, jag kände mig direkt hemma i min Audi. Sedan är det så enkelt att ha sin bil hos Möller, hela konceptet är smidigt med däckhotell, serviceavtal och allt runtomkring, säger Erik. 

Varför var det viktigt med fyrhjulsdrift/quattro?
– Du skulle inte behöva ställa den frågan om du vet hur min vardag kan vara med visning på en gård en söndag med snömodd och lerig uppfart, säger Erik.
   – Kan ju erkänna jag också lärt mig den hårda vägen när vi var i Åre och helt enkelt inte kom upp i backen när vi skulle åka därifrån. Fyrhjulsdrift är grejen, sedan är ju Audi kända för sin quattro, fyller Martin i.
   – Jag mäklade en period i Strömstad, i början på min karriär, det blev riktigt kaos vid ett tillfälle där jag körde fast och höll på att missa nästa kundmöte, förklarar Erik.

Audi har som ledord Vorsprüng durch Technik. När ni presenterar ert mäklarerbjudande pratar ni också om Försprång, är det en slump? 
   – Det där är ju riktigt kul, ärligt har vi inte ens tänkt på det, men rsprång genom teknik passar ju otroligt bra också för vår del. De står ju även för framtidsorienterad och sportighet som stämmer överens med oss också, säger Martin.
   – Ja faktiskt, vi hjälper våra kunder till ett försprång med nya tekniska lösningar. Vi har stort digitalt fokus, jobbar med filmade visningar och digitala hjälpmedel som effektiviserar både för oss som mäklare och våra kunder. Sedan har vi även vår tjänst rsprång där vi kan hjälpa kunder att förbereda allt långt i förväg inför en försäljning, väldigt smidigt för kunden. Men det passar ju perfekt att ha en Audi också som ger oss ett försprång på väg till visningen, berättar Erik och ler.

Vad är det som gör att ni har lyckats så bra på Notar?
– Vi har ett otroligt bra go i laget, vi stärks av att se när det hela tiden går uppåt. Sedan är det förstås mer än något annat hårt arbete, men också att vi lyckats skapa en riktigt bra stämning här. Vi har verkligen kul på jobbet och jobbar tillsammans för varandra. Sedan har vi inget emot att sticka ut och driva med oss själva, säger Erik.
   – Notar är mycket av en Stockholmskedja, där vi kunnat ta det bästa från två världar. Och kunnat lyfta in det som passar här i Uppsala. Vi har kunnat visa Uppsalamarknaden att det går att komma in med nya perspektiv, göra saker på ett litet nytt sätt och lyckas ännu bättre än någon gjort tidigare. När vi tog över i början på 2017 hade vi inte så stor marknadsandel i Uppsala kommun, nu ligger vi på fjärdeplats och fightas med firmor som har fler mäklare och varit verksamma i Uppsala betydligt längre än vårt varumärke. Inför det här året är målet att fortsätta ta marknadsandelar, men framförallt att etablera alla våra unga mäklare ordentligt på marknaden, berättar Erik.

Vill ni precis som Martin och Erik köra en Audi? Läs mer om Audis nya bilmodeller på Möller Bil i Uppsala.

Aktuella erbjudanden från Möller Bil Audi kan ni läsa mer om här.

En mäklarvardag för Martin Boholm

0600 Snabb stående frukost i huset ute i Björklinge.

0620 Åker hemifrån i sin Audi A8 med Energy som dunkar i bilen.

0700 Träning börjar på USIF Arena, torsdagar är det innebandy (tisdagar och onsdagar är det cirkelträning.

0850 Värdering av lägenhet i Rosendal.

1000 Värdering av en villa i Valsätra.

1200 Kontraktskrivning på kontoret samt förbereda nästa möte som börjar kl 13.

1300 Värdering av radhus på femte våningen centralt i Uppsala.

1345 Lunch på Bageri Brantingstorg.

1415 Förbereda visning och kontraktsskrivning.

1630 Kontraktsskrivning med köpare och säljare.

1700 Kund som tecknar förmedlingsuppdrag på kontoret.

1730 Privatvisning av lägenhet i Luthagen.

1830 Hade Martin tänkt att han skulle vara hemma i Björklinge.

1900 När Martin faktiskt var hemma i Björklinge hos sin sambo Susanne.

1915 Middag, umgås med Susanne och deras lilla son.

2000 Smsa litet så där nonchalant i hemlighet med kunder, för att svara på frågor om bostäder och höra om de tänkt lägga bud.

En mäklarvardag för Erik Hedlund

0630 Frukost hemma i lägenheten i Kungsängen.

0700 Träning börjar på USIF Arena, torsdagar är det innebandy (onsdagar och fredagar är det cirkelträning.

0855 Kontraktskrivning på kontoret med köpare och säljare.

1000 Internt möte med medarbetare på kontoret.

1100 Visning av lägenhet i Luthagen.

1200 Lunch, svarar på mejl, sms och ringa kunder som varit på visning tidigare i veckan. 1400 Visning av fin äldre sekelskifteslägenhet i Luthagen.

1500 Ringer kunder som anmält intresse, stämmer av budgivning och förbereder visning.

1730 Åker iväg mot värdering i Knivsta.

1800 Värdering av ett riktigt fint hus i Knivsta.

2000 Hade Erik tänkt att han skulle varit tillbaka för att spela en innebandymatch, och det var han faktiskt.

2200 Hemma i Kungsängen igen och imorgon börjar en ny dag igen.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio  
– en del av Upsala Nya Tidning
 

Audis värdeord är sportiga fordon, hög byggkvalitet och progressiv design – eller ”Vorsprung durch Technik”. Företagets strategi är att bidra till att forma framtiden på ett posititvt sätt inom områden som digitalisering, hållbarhet och urbanisering.

Audi grundades 1909 av August Horch efter att han förlorat kontrollen av den tidigare bilmärket Horch som han varit med och startat år 1900. Företagsnamnet hämtas från den latinska formen av att höra (på tyska Horch). Den första bilen under namnet Audi blev Audi Typ A som tillverkades 1910–1912 i 140 exemplar.

Bakgrunden till ringarna i Audis varumärke kommer från att Audi gick samman med tre andra tyska bilmärken 1932 under namnet Auto Union. De fyra bilmärkena representerades av de fyra ringarna i det som då blev Auto Unions varumärke. Samgåendet ledde till att Audi från 1939 fram till 1965 inte tillverkade bilar under varumärket Audi.

Efter att Volkswagen 1965 köpte upp Auto Union återkom Audi återigen som eget varumärke – nu med de karaktäristiska fyra cirklarna. Sedan dess har Audi varit en framgångssaga inom Volkswagen-koncernen, till att nu vara en av världens mest respekterade bilar inom premiumsegmentet.

En milstolpe i utvecklingen är den revolutionerande Audi Quattro, som i form av en fyrhjulsdriven sportbil rönte stora framgångar i rally. Quattro kom att bli synonymt med Audi och framgångsrik sportig fyrhjulsdrift.

Historien om Audi i Sverige hänger intimt samman med Volkswagen-koncernens etablering här. Tillsammans med Scania byggde Volkswagen upp ett återförsäljarnät redan på 1950-talet. Från 1976 kom Audi att säljas i Sverige.

På Möller Bil i Uppsala kan du köpa och serva alla bilar inom Volkswagen-koncernen. Ta kontakt med några av deras medarbetare på sälj- eller servicemarknad för att få mer information.

 

 

Öppettider

Öppet nu: 07:00 - 18:00

Försäljning

Måndag – Fredag 09:00 - 18:00

Lördag – Söndag 11:00 - 15:00

Service

Måndag - Fredag 07:00 - 18:00

Reservdelar/Butik

Måndag - Fredag 07:00 - 18:00

Skadeverkstad

Måndag - Fredag 07:00 - 17:00

Kontakta oss

E-post uppsala@mollerbil.se

Tel 018-17 17 00

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa