Hembesök av inredare gör det lätt att förnya hemmet

ANNONS. Det är många som tycker att det är svårt med inredning. Det är lätt att förnyelsen får stå tillbaka när det blir svårt att fatta beslut om val av soffa, färg på soffan, mattor, bord med mera. Möbelmästarna i Uppsala upptäckte att det fanns ett stort behov av inredningshjälp och erbjuder nu möjligheten att boka hembesök med  inredare.

1 oktober 2018 17:25

Möbelmästarna ligger sedan förra året i en stor öppen butikslokal på Bolandsgatan 20. Butiken hette innan flytten Möbelhuset och har en historia som går tillbaka ända till 1971 i Uppsala.
   – Vi är tre delägare, jag själv tillsammans med Pär Andersson och Gustav Carlsson, som tog över butiken för tre år sedan, berättar David Axén. Redan från början var vår plan att växa med den här lokalen som det första delmålet. Tillhörigheten till kedjan Möbelmästarna gör att vi får billigare inköp och kan dra nytta av gemensam marknadsföring. Samtidigt kan vi behålla styrkan i att vara en oberoende handlare med stor frihet att köpa in de möbler som vi tror på. Vår satsning fortsätter med att vi till vårt 1-årsjubileum kommer öppna upp en större sängavdelning på 350 kvadratmeter.

Möbelmästarna är som en oberoende möbelbutik med sina 10 anställda en liten Goliat i jämförelse med de stora möbeljättarna. Det som de saknar i muskler vad gäller marknadsföring kompenseras med högre servicenivå och unik mix av produkter.
   – För oss bygger allt på det personliga mötet, det är det som gör det så fantastiskt att arbeta här. Vi vill och kan hjälpa våra kunder med det lilla extra. Sedan är det även en nödvändighet för oss att prata mer med våra kunder då alla våra möbler inte får plats i vår utställning. Även om vår nya butik är avsevärt större än den gamla så kan vi inte ha framme alla soffor i olika kulörer och tyger. Det är viktigt att säga att vi också har något för alla prisklasser, vi har kvalitetsmöbler till riktigt bra pris, förklarar David.

En viktig del av Möbelmästarnas utökade service är möjligheten till personliga hembesök. Sara Staeger som är utbildad stylist och inredare har sedan 1,5 år tillbaka hjälpt butikens kunder med inredningsråd.
   – Jag sökte mig faktiskt spontant hit, då jag gillar hur personligt det blir på Möbelmästarna, berättar Sara.
    –Det var helt klockrent för oss fyller David i, då hon kan ge oss litet mer tyngd vad gäller att få ihop helheten med hur man ska tänka när man inreder ett vardagsrum. Hon har även hjälpt oss att bygga upp vår utställning, vilket blivit ett stort lyft.

Hur går det till om jag vill ha hjälp med inredningsråd?
   – Du bokar hembesök, sedan åker jag hem till kunden och är där en timme. Sedan mäter vi upp rummet, pratar om vilken stil de är ute efter och vilka färgtoner de gillar. Vi pratar även mycket om funktion och vilka möbler, mattor eller liknande som de vill behålla. Det blir ofta väldigt personliga och härliga möten där jag kan väcka många tankar som de kanske inte tänkt på innan, förklarar Sara.

Efter det första hembesöket sätter Sara ihop ett grafiskt förslag med färgval, produktförslag, kuddar, lampor, tygval med mera. Allt anpassat till kundens behov och önskemål.
   – Förslaget presenteras i det som kallas en moodboard på ett uppföljande möte då jag bjuder in kunden till butiken. Vi går runt i butiken och diskuterar olika förslag. Många upplever det som en stor trygghet att jag har koll på måtten i till exempel deras vardagsrum så att jag vet vilken soffa eller soffbord som ryms. Min roll blir att vara litet som en personal shopper, fast vad gäller inredning och att vi verkligen tar oss tid att diskutera igenom allt ordentligt. Jag kan ju också hjälpa till med att få till en röd tråd genom en hel lägenhet, det kan ge många den där extra pushen som behövs för att komma till skott och fatta beslut. Du behöver dessutom inte byta ut alla möbler, ofta vill de behålla en matta eller en viss möbel som vi sedan anpassar oss till, berättar Sara.

Vad kostar den här rådgivningen?
– Det är faktiskt nära på gratis, det kostar 750 kronor, men det drar vi av om du köper något hos oss. Det är en service vi så gärna gör för våra kunder, säger David.
   – Och det är verkligen kul att få en djupare och närmare kontakt med kunderna fyller Sara i. Jag kan ju hjälpa dem med alla typer av stilar. Många som kommer hit har samtidigt fastnat litet för de olika stilar som vi har här.
   – Vi både det mer trendiga och det mer traditionella. Genomgående har vi mycket möbler som har en hög komfortnivå. Sedan har vi faktiskt märkt en ökad efterfrågan på svensktillverkat. Låt oss ta en sväng i butiken!, säger David och visar runt i butiken där påfallande mycket är svensktillverkat.
    – Det är roligt att sälja svensk design och svensktillverkat, vi vet att det är riktigt bra kvalitet. Fler och fler tänker även på miljöfördelarna med att handla lokalt. I flera fall ger det också kunden unika möjligheter såsom att du från Signera kan måttbeställa ett matbord. Allt tack vare att vi har en nära relation med de svenska möbeltillverkarna. Ett annat exempel är Above Soffor som ger garanti på att deras dynor eller stomme inte blir nedsutten. Eller för att inte tala om Bröderna Andersson med sina fantastiska fåtöljer och soffor med hög komfort som håller i generationer. Det finns så mycket att berätta om, säger David.
   – Glöm inte heller de fina hallmöblerna från Oscarsson, flikar Sara in, eller BordBirgers soffbord. Hantverk och naturmaterial är otroligt populärt. Till exempel fårskinnsfåtöljer som passar alla åldrar och håller över tid. Samtidigt märker vi också att många vågar mer i dag. Vi har till exempel en rosa soffa som är en riktig kioskvältare, det är på den nivån att en del kunder blir förälskade vid första ögonkastet.

Vilka passar inredningshjälp med hembesök bäst för?
– Det passar verkligen alla skulle jag säga, säger Sara. Innan du gör investeringen i nya möbler så får du möjlighet att få kvalificerad hjälp. Och har ni en släkting eller vän som länge pratat om att de borde förnya sitt hem –  ge bort ett hembesök från oss så kan de få hjälp att komma igång.
   – Det är så lätt att bli hemmablind och annars inte se de möjligheter som finns. Med vår nya sängsatsning så har vi även större möjligheter att hjälpa till med inredning av sovrummet. Nu när vi närmar oss de mörkare årstiderna så är det ju läge att ge litet mer liv åt hemmet, då vi ju vintertid ägnar mer tid hemma. Så det är bara att ni hör av er till oss så kan vi boka in ett hembesök, säger Sara.

 

Saras 6 bästa tips till dig som vill förnya ditt vardagsrum

• Tänk på komforten, då behöver du välja kvalitetstillverkare.

• Ibland är inte det trendigaste det bästa, välj möbler du inte tröttnar på och byt hellre ut kuddar och gardiner.

• Välj hellre det som är bättre för miljön, finns det svensktillverkade alternativ?

• Naturmaterial i sofftyger som exempelvis linne håller bättre över tiden.

• Våga vad gäller färg på just din soffa. Gå på den färg som du verkligen gillar.

• Värdera priset utifrån livslängd och kvalitet, inte bara kronor och ören.

 

Besök gärna hemsidan för mer info http://www.mobelmastarna.se/uppsala (extern länk)

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!