Gemenskap, underlätta vardagspusslet och skratt är framgångsfaktorer för att skapa regelbunden träning

ANNONS. Hos träningsföretaget Magasinet med två anläggningar i Enköping är gemenskap, skratt och familjekänsla de viktigaste ledorden. Allt för att kunderna ska trivas och hitta passionen för att träna och må bra.

23 april 2019 15:36

Det är ingen slump att familjekortet är det allra mest förmånliga priserbjudandet hos Enköpingsföretaget Magasinet Träning & Hälsa. De allra yngsta besökarna deltar inne i mammas mage under gravidträningen eller liggande på golvet eller i barnvagnen under någon av mammaträningarna. Från fem år är barn välkomna på barnträning och vid nio är alla välkomna att bli medlemmar och träna tillsammans med målsman.
   – Vi har några fall där tre generationer är medlemmar hos oss, berättar Johan Säfström som förestår Magasinet tillsammans med sin fru Jenny.

Det var hon som tog över Magasinet och gymmet vid Stationen för sex år sedan. För ett och ett halvt år sedan utökade företaget verksamheten med anläggningen nere i hamnen och båda ingår i medlemskapet.
   – En del medlemmar har hittat sin favoritanläggning och håller sig där medan andra tränar på båda, berättar Johan.
   Många av de äldre besökarna fördrar Hamnen, som är lite mindre och kör med lite lugnare musik än Stationen. Seniorpassen avslutas oftast med kaffe och småprat.

Magasinet anser att flexibel träning är en förutsättning för att fler ska få in träningen i sin vardag. Det gör att båda anläggningarna numera går att besöka med nyckelkort från fyra på morgonen till midnatt. Det har uppskattats, och inte minst passar många på att träna tidigt på morgonen innan de går till jobbet.

 

Men anläggningarna är kanske ändå mest kända för sina många och varierade gruppträningspass med duktiga instruktörer och bra energi. Här finns allt från yoga och jumping fitness till body pump och spinning.
   – På passen lär deltagarna känna varandra och många blir väldigt tighta. Och det är ju precis så vi vill ha det. När vi har releaser för nya träningsformer eller event händer det till och med att medlemmar tar ledigt från jobbet för att kunna vara med.

 

Eftersom familjen alltid är i fokus finns på både Stationen och Hamnen rum där barnen kan leka, spela spel eller se på film medan föräldrarna tränar. På Stationen erbjuds dessutom barnpassning fem gånger i veckan.

Magasinet har i dag uppåt 2 000 medlemmar, men mängden medlemmar hindrar inte Johan att lära känna besökarna och småprata om ditt och datt när de registrerar sina kort vid disken.
   – Det ska kännas som hemma när man kommer hit och tränar, säger han. Våra medlemmar är viktiga för oss och vi uppskattar tiden att hinna säga hej till dem. 

 

Läs mer om verksamheten här

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

 

<p>Magasinets rekommendationer för regelbunden och långsiktig träning:</p>

 

1. Ge dig själv tiden och planera in träningen i din kalender

2. Hitta träning du verkligen tycker om och som bjuder dig på skratt.

3. Umgås samtidigt som du tränar. Låt tiden före, under eller efter träningen vara till för vänner eller kanske din partner. Och om du har en barn, involvera dem och skapa en hälsosam livsstil för hela familjen, där träningen får vara en viktig och kanske gemensam del av livet. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa