Linnésommaren inleds med trädgårdsfest

ANNONS. Vetenskapsmannen Carl von Linné är Uppsalas genom tiderna största kändis. Varje år kommer mängder av besökare för att följa hans fotspår i staden där han bodde och verkade under större delen av sitt liv. 18 maj är det dags för den årliga succén Linnés trädgårdsfest i Linneträdgården mitt i Uppsala City.

8 maj 2019 20:20

Linnés trädgårdsfest arrangeras för fjärde året i rad i samband med Carl von Linnés födelsedag. Under en heldag bjuds allmänheten in till en tidsresa där både familjer, trädgårdsivrare, allmänt historieintresserade och alla andra får ta del av marknaden med mat och hantverk, utställningar, föreläsningar och tidsenlig underhållning.
   – Hela dagen levandegör verkligen historien, flera olika 1700-talssällskap deltar, överallt kan man se damer och herrar i tidstypiska kläder och det finns massor av saker att upptäcka, säger Lotta Saetre, kommunikatör vid Uppsala linneanska trädgårdar.

Mellan 4 000–6 000 besöker Linnés trädgårdsfest varje år och 1700-talsdagen lockar både inbitna Uppsalabor och turister, men också en hel del nya svenskar och till exempel utbytesstudenter som vill ta del av den exotiska Linnéträdgården där det finns cirka 1 000 olika arter från Linnés dokumentation.

Linnéträdgården har öppet hela sommaren och breder ut sig som en oas innanför skyddande plank mitt i Uppsala city. Här kan man gå guidad tur och ta del av den levande lärobok som Carl von Linné lämnade efter sig. Här är det också läge att besöka Linnémuseet där du kan kliva rakt in i 1700-talet.
   Under hela sommaren arrangeras mängder av evenemang för att uppmärksamma Carl von Linnés arv. Ett flertal fasta besöksmål finns både i och utanför Uppsala.
   – Det är roligt att vi kan erbjuda så mycket på så många olika platser i Uppsala, vi märker ju att det finns ett stort intresse, ungefär 40 procent av de som besöker Linnéträdgården kommer från andra länder än Sverige, det sätter ju hela Uppsala på kartan. Carl von Linné är förmodligen världens mest kände Uppsalabo och det har vi all anledning att vara stolta över, säger Lotta Saetre.

LÄS MER om Linnés Uppsala, öppettider, kartor, och information

Linnés sommarbostad Linnés Hammarby är en av Uppsalas absoluta sommarpärlor med den välbevarade 1700-talgården och trädgården med världens största linneanska levande växtsamling och vackra omgivningar. Perfekt för en utflykt. Hit kan du åka buss eller vandra via Linnéstigen Danmarksvandringen om du vill.

Linnéstigarna i och runt om Uppsala är ett populärt sätt att gå i Carl von Linnés fotspår. Det finns 8 olika leder där fyra erbjuder skattjakter. Antingen går man en långtur, eller så tar man en bit i taget.

LÄS MER om Linnestigarna HÄR

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!