Lagerströms Ur & Guld vald till Årets Morris-återförsäljare

ANNONS. Lagerströms Ur & Guld har med kombinationen av klockor och smycken ett bredare utbud än vanliga klockaffärer. Dessutom har de möjligheter att reparera och serva klockor av alla storlekar, från väggur till armbandsur. Nu när våren kommer har de fått in många nyheter som passar bra som studentgåva eller till andra bemärkelsedagar.

30 mars 2019 10:25

Lagerströms Ur & Guld har med sin anrika historia sedan 1898 en lång tradition av kunnande och service att falla tillbaka på. De är idag ett modernt serviceinriktat företag som är stolta över sin historia.

  – För oss är det personliga bemötandet det allra viktigaste. Vi vill försöka hjälpa alla kunder som kommer in här. Därför har vi en avsevärt mer omfattande service- och reparationstjänst än de flesta klockaffärer. Till skillnad från en del andra klockaffärer har vi därför också en urmakare på plats i butiken. Det gör att vi kan ta emot service på allt från armbandsur till väggur. Har du en trasig klocka så kom in och prata med oss och få ett kostnadsförslag. Ibland är det bättre att köpa en ny klocka. Även smycken tar vi emot för lagning. Det är också jättekul att få uppmärksamhet för vårt arbete här i Enköping när vi nu valts till årets återförsäljare av Morris. Det är väl fantastiskt att en lokal klockbutik som vi i Enköping kan få en sådan utmärkelse, berättar Johan Runering som driver butiken tillsammans med Torun Blomkvist.

 

Bröllop och förlovning

Under vår och sommar är det bröllops- och förlovningstider. Hur hjälper ni par som går i förlovnings- eller bröllopstankar?

  – Vi har ett stort utbud av ringar och vi kan tillsammans i lugn och ro sitta ner med paret och välja de rätta ringarna. Det är mycket att tänka på vid köp av ringar, höjd, bredd och kvalitet på stenarna med mera, berättar Torun.

 

Presenter för alla smaker

Kombinationen av ur och guld gör att Lagerströms Ur & Guld skiljer ut sig från andra butiker.

  – Fördelen med att vi både kan erbjuda smycken och klockor är att du som kund alltid kan hitta en födelsedagspresent eller gåva hos oss. Vi gör även öron- och näshåltagning. En del modemärken så som Michael Kors erbjuder dessutom både klockor och smycken, så att du faktiskt kan prova ut och köpa kombinationen hos oss. Så som samhället utvecklats så har klockor mer och mer fått karaktären av smycke och modeaccessoar. Det gäller även män, som idag kan våga ta ut svängarna med vad gäller stil på klockor och smycken. I vår butik styr vi över vårt eget sortiment och varumärken. Fördelen med att vi tillhör Stjärnurmakarna som kedja är att du som kund erbjuds en allriskförsäkring vid köp av klockor och smycken, berättar Torun.

 

Gåva till studenten

Lagerströms sortiment av klockor är brett med allt från modeklockor till kvalitetsur. Vad ska man då tänka på när man köper en present till ungdomar, som vid studenten?

  – Det kan vara bra att tänka på vilken stil som den som ska få gåvan har. Är ni osäkra så fråga oss gärna om råd. Det vi vet är att till exempel Gant och Morris är populärt , men det finns även många som uppskattar mer klassiska urmärken som Certina, Victorinox och Seiko. Så som förälder eller mor/farföräldrar är det vanligt att vilja ge ett mer klassiskt märke på klockan som gåva, berättar Johan.

 

Vad är den vanligaste missuppfattningen om er?

  – Det som vi såklart får vara medvetna om är att stan växer, de som flyttar in känner inte till oss. Undrar ni något om klockor och smycken är ni alltid varmt välkomna in. Det kostar inte att fråga. Sedan tror jag en del tror att vi bara har dyrare klockor. Vi ligger tvärtom i medelprissegmentet med klockor från 800:- upp till 10 000:- . På 1950-talet kostade en kvalitetsklocka ungefär en halv månadslön, det perspektivet kan vara värt komma ihåg. Även vad gäller modeklockor har priset snarare gått ned, där du idag får väldigt mycket klocka för 1500kr. Jämfört med prisutvecklingen på exempelvis jeans har här modeklockor legat stilla sedan 1990-talet, medan priset på jeans har tredubblats. Så det har hänt mycket på klockområdet, det har gått från investering till modeaccessoar. Vi ser en liknande utveckling även på smyckesområdet, där vi har smycken i nästan alla prisklasser, säger Torun.

  – Varmt välkomna till oss. Vi tar oss tid mer er, kom in så kan vi hitta ett ur eller smycke som passar just era behov. För våra kunder är det en trygghet att vi tar hand om garantiåtagande och service på varorna som är köpta hos oss på Lagerströms Ur & Guld. Hoppas vi ses snart, avslutar Johan med ett leende.

Läs mer om Lagerströms Ur & Guld på deras webbplats.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

<p>Öppettider och kontakt</p>

 

Torggatan 26 i centrala Enköping

Måndag-Fredag: 10.00-18.00

Lördag: 10.00-14:00

Söndag: Stängt

Telefonnummer 0171-302 45

Facebook: /LagerstromsUrGuld/

Hemsida: https://stjarnurmakarna.se/hitta-butik/enkoping/

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!