Gaming Made in Uppsala – en lunch med spelutveckling i fokus

ANNONS. En solig dag i oktober arrangerar ICT Uppsala höstens första lunch på Norrlands nation i centrala Uppsala. Temat för dagen är Gaming Made in Uppsala och två medlemsföretag, Night Node och Animech ska berätta om sina olika verksamheter inför ett 60-tal lunchgäster.

7 november 2019 16:10

Fredrik Lemming från ICT:s styrelse hälsar välkomna och uppmanar alla att ta för sig och börja äta. Programmet är späckat och spännande, men det kommer finnas tid för både frågor, mingel och att prova på att inreda en bil genom VR-glasögonen som ligger och väntar på ett bord vid sidan om. Uppsala är en stor IT-stad med goda möjligheter till jobb och utveckling för både företag och personer. Det är här det händer.

Jonas Västibacken från Animech är först ut. Medan gästerna äter lax med picklad rödlök berättar han om företagets spännande resa och åhörarna lyssnar intresserat.
   Han berättar att man är med och utvecklar framtidens bilfärder, när bilarna kommer vara förarlösa. Och med viss stolthet återger han samtalet när den internationella Volkswagenchefen hör av sig och undrar hur sjutton man kan tillhandahålla den senaste modellen för kunder i Sverige innan bilen ens kommit dit. Så realistisk var den VR-lösningen.

VR-upplevelser var en av höjdpunkterna under dagens ICT-lunch.

Mellan framträdandena frågar sig någon vid ett av lunchborden hur Uppsala står sig i Gamingsverige? Är vi kända för spelutveckling här, eller hur ligger det till egentligen? Bordsgrannen, en för dagen ny bekantskap, vet och kan berätta.
   Han förklarar att Uppsala har en lång tradition av spelutveckling, med bland annat 03 Games från Östhammar, Starbreeze och många andra. Och att eftersom vi utbildar en hel del bra folk i den här staden, så fortsätter vi stå oss bra i den svenska, europeiska och globala konkurrensen.

Många tog tillfället i akt och utbytte tankar och funderingar.

Dagens andra framträdande står Mohammed Al-hasnawi, VD och grundare av spelföretaget Night Node för. Han berättar avspänt om sin resa från entusiastisk nybörjare med grymma idéer, via både bakslag och framgång, till där han och företaget befinner sig idag. Åhörarna lyssnar intensivt när han förklarar hur spelbranschen fungerar och vad han tror om framtiden.     
   Fredrik Lemming låter publiken ställa frågor. Det är tydligt att många har koll på dagens ämne, men det är inga problem för dem som inte arbetar i just spelbranschen att hänga med. Det känns prestigelöst och flera av åhörarna har både avancerade och mer enkla frågor. Och de får sina svar.

Det råder en varm, nästan uppsluppen stämning, och några yngre gäster från NTI Gymnasiet som sitter långt bak, diskuterar ivrigt mellan talarna.
   – Det här är ett toppenevent och ett bra sätt att visa hur de jobbar inom gaming. Det är intressant att träffa andra duktiga människor inom IT i Uppsala, sammanfattar en av lunchdeltagarna dagen.

ICT Uppsala är en förening av företag som ligger i framkant när det gäller innovation, teknik och utveckling, och som tillsammans arbetar för att öka kunskapen om IT-staden Uppsala. ICT Uppsala skapar fler och bättre affärer, nya arbetstillfällen, kontakter och ökad kunskap, samt erbjuder ICT-tjänster av världsklass.
   – Styrkan med ICT Uppsala är att vi bidrar med ett starkt nätverk, utveckling och innovation genom att skapa en central plats för nyfikna IT-företag med verksamhet eller bas i Uppsala. Vi sätter kort och gott Uppsala som stad på ICT-kartan, säger Fredrik Lemming.

Lunchen är uppäten, kaffet urdrucket. Några hastar iväg till nya möten och uppdrag, några dröjer sig kvar, diskuterar, kanske knyter de nya kontakter. Ett par, tre modiga testar VR-glasögonen, medan andra förundrat tittar på.
   Någon ropar hejdå, vi ses på nästa lunch!

LÄS MER om ICT Uppsala här.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!