ICA Kvantum Gränby jobbar medvetet inför framtiden

ANNONS. Butiken arbetar målmedvetet för att kunna erbjuda både kunder och personal kunskap för att kunna göra goda, hälsosamma och rena val.

19 april 2019 14:08

ICA Kvantum Gränby har länge arbetat med en tydlig strategi för att underlätta och hjälpa alla kunder att göra goda val i butiken. All personal, både sommarvikarier och chefer, har en gedigen utbildning där målet är att, genom kunskap, kunna inspirera kunderna till hälsosamma val, både när man handlar och genom aktiviteter som till exempel Gränbyspringet där 600 barn deltar.

I utbildningen, som leds av Kaija Carlson, pratar man om miljöanpassad produktion, om ekonomi med bra inköp, minskat matsvinn och energianvändning.
   – Under utbildningen lär vi genom hela processen. Från till exempel leverantörernas arbete och ansvar till transporter, avfallshantering, trygghet och hälsa, men även att alltid släcka lampan på kontoret och att alltid finnas till hands för att hjälpa kunderna och hjälpa dem på plats i butiken, berättar Kaija Carlson.

Alla på ICA Kvantum Gränby har koll på hur leverantörerna arbetar med hållbarhet, klimatpåverkan och miljö men även på hur butiken själv jobbar, till exempel med det egna avfallet, sortering och inköp.
   Under utbildningen jobbar man mycket i grupper och att alla själva får komma med nya idéer för att bli mer miljömedvetna och hushålla med resurserna.
  – Vi jobbar i workshops under utbildningen och senast fick vi fick ihop en 50 meter lång pappersrulle med idéer på hur vi ännu bättre kan tipsa kunder, förbättra vårt sortiment, minska matsvinn, hur vi kan skruva på sortering, inköp och annat. Det är så häftigt!, berättar Kaija stolt.
   Nu hänger alla idéerna på väggen i korridoren i personalrummet, och betas av en efter en.

Butiken jobbar också med att ta fram goda val bland annat under varumärket Gränby Mat & Vänner där man erbjuder unika, goda, vällagade och bra produkter med höga krav på kvalitét och hållbarhet i samarbete med utvalda lokala aktörer.
   Man jobbar även med att lyfta fram mat i säsong och att i möjligaste mån undvika att slänga mat.

ICA Kvantum Gränby räddar mat genom att skänka till Stadsmissionen i Uppsala och säljer mat som närmar sig datummärkningen eller på annat sätt är svårsåld via appen Karma, där kunder kan köpa till halva priset och på så sätt rädda maten från att bli matsvinn.

LADDA NER Karmaappen och rädda mat: Karmaappen hittar du här: Google Play  eller App Store

– Tillsammans kan vi göra så mycket! ICA Kvantum Gränby är en stor arbetsplats och har många kunder. Då blir det extra viktigt att ta det här ansvaret. Vi märker ju också att personalen uppskattar utbildningen och att jobba med de här frågorna för att få möjligheten att vara med och hjälpa kunderna att göra bra och hälsosamma val, säger Kaija Carlson.

Och utbildningen och den målmedvetna satsningen ger resultat. Redan 2018 var butiken nominerad i White Guide Green där butiker i hela Sverige prisas för sitt hållbarhetsarbete i olika kategorier.
   Och 2019 blev ICA Kvantum Gränby toppplacerad i den allra finaste katergorin ”Årets Hållbara butik” där över 350 butiker är med och tävlar. ICA Kvantum Gränby var även nominerad till ”Årets gröna pris”. för sin frukt- och gröntavdelning

FÖLJ ICA KVANTUM GRÄNBY på Facebook för nyheter och spännade happenings

 

♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!