Ett fredagsmirakel för under tvåhundringen

ANNONS. Jornalisten Frida Norén har blivit småbarnsmorsa och helgfokuset har förändrats.  Nu är fredagsmyset höjdpunkten, men det tar på krafterna.

9 juli 2017 22:19

Fredagsmys är det stora i mitt liv just nu. Redan på måndagen räknar jag ner. Den yttersta lyxen är en stunds lugn i soffan och att äta nåt gott. Oftast blir det dock krögarpytt, eller på sin höjd en hämtthai. Kraven är inte som förr, med en 1,5-åring hemma. När sambon kommer hem på fredagseftermiddagen sitter jag oftast hålögd i en hög med stor-Lego medan vildingen rasar allt omkring mig. Att börja laga nåt exotiskt, prata om veckan som gått och ta ett glas vin tillsammans är tyvärr en smärre omöjlighet.

 

Men så fick vi tips om Kvantum Gränbys Fredagsmys. En lyxig trerätters färdigpackad i papperspåse. Vännerna som vi inte träffat sedan de bjöd på grillning i juli borde också få smaka bestämmer vi, för att slå hål på det dåliga samvetet som gnagit inombords ända sedan sommaren.
   Och trots att min absolut bästa helgplan, numer är en inställd helgplan, är vi äntligen på väg. Klockan har blivit sex och mörkret har lagt sig över Vilan, vi har med oss två stora påsar fyllda med godsaker, och en knubbig julblomma.

LÄS MER: Veckans Helgmys-meny

Det känns alltid mysigt att komma hem till Joanna och Andreas. De bor i en vit enplansvilla med pojkarna Love och Todd och den engelska bulldoggen Ellen. De har tänt ljus och gjort mysigt, fredagsmysigt.
   Städa har de också hunnit göra.
   Pojkarna bjuds på husets tjockpannkaka. Joanna och Andreas har en sån där avundsvärd rutin på familjelivet, de kan liksom äta, prata och ha koll på ungarna samtidigt. Där har Jonas och jag mycket att lära.

Joanna lägger upp skagencroissanterna på små tallrikar med guldkant, sätter på ugnen och värmer sås. Vår son sitter nöjd och rotar i de stora killarnas leksakslådor medan vi hugger in på förrätten. Andreas lägger in de höga rosa köttbitarna och sparrisen i ugnen samtidigt som han drar ur korken ur en italienare.
   Jag inser att jag både ska få en fin köttbit och kunna slutföra en tanke och en kortare konversation. Det är inte fredagsmys, det är ett fredagsmirakel.
   Ett fredagsmirakel för 199 kronor. Nu är det bara att ta fram det dåliga samvetets lista, och se vem som ska få värma såsen nästa fredag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!