Upplev Uppsala från första parkett

Uppsala Entré är ett av Uppsalas mest omtalade bostadsprojekt med sina spektakulära lutande fasader. Men hur ser egentligen lägenheterna i bostadshusen ut? Vi fick chansen att titta in i ett av de fåtal lägenheter som fortfarande finns kvar ute till försäljning. Mitt i pulsens Uppsala fann vi en lägenhet med vacker utsikt och oväntat en lugn rogivande känsla.

7 november 2018 20:41

När du letar efter en ny bostad kan ibland kravlistan bli alldeles för lång. Det ska vara centralt, nära bra kommunikationer, vacker utsikt, bra förvaringsutrymmen, stor balkong, miljövänligt byggt och nära bra promenadstråk. Kanske skall det också vara byggt med en innovativ arkitektur och gärna av en stabil bostadsaktör? 
   I fallet med Uppsala Entré så går det faktiskt att hävda att den här alldeles omöjliga kravlistan uppfylls. Med ett läge precis vid Centralstationen i Uppsala på Stationsgatan säger det sig självt att det är nära till kommunikationer och upplevelser & shopping i city eller varför inte närbelägna prisbelönta Restaurang Stationen? Enkelheten med tåg till Stockholm och Arlanda gör även att steget till storstadsliv i New York, Paris eller Bryssel inte är långt borta.

I Uppsala Entré är en del lägenheter vända mot Stationsgatan, andra är vända mot den lummiga och allt för okända Frodeparken. Från lägenheten vi tittat in i på sjunde våningen ser vi en vacker och mer okänd stadsbild med Frodeparkens träd samt Fålhagens och Salabackes takåsar. Från lägenhetens stora balkong kan vi även se Uppsalas mer klassiska silhuett med Slottet och Domkyrkan. Den inglasade balkongen vätter inte mot någon annan balkong vilket ger ett mer avskilt läge. För den som vill odla är ytorna väl tilltagna med många soltimmar per dag.
   Frodeparken i sig självt kan det vara värt att säga några ord om. På baksidan av Uppsala Entrés sju huskroppar öppnar sig en lummig varm parkmiljö. Här kan man sitta ned med barnen, ta en promenad eller bara vara en stund. Alldeles nära stationens puls, men ändå i lugn och ro.

 

Hur är det då med störande ljud när du bor precis vid Centralstationen? Fast det är mitt i rusningstrafik hörs det ingenting i lägenheten när tåg kommer och går. En av lägenhetens stora kvaliteter är även de väl tilltagna förvaringsmöjligheterna med dubbla skjutdörrsgarderober, klädkammare och en riktigt walk-in closet. Det finns även smarta detaljer så som väggfästen för att hänga upp en cykel.
   De som byggt Uppsala Entré är Hem från Skanska, som har mer än 80 års erfarenhet av bostadsbyggande. I bostadsprojektet har långtgående hänsyn tagits till miljön, gällande allt från byggteknik, energieffektivitet till inomhusklimat och ljusinsläpp. Exempel på miljösmarta funktioner i bostäderna är snålspolande kranar och duschar, energieffektiva fönster och fasader, uppvärmning med fjärrvärme, individuell mätning och debitering av el/varmvatten. Så som Hem från Skanska beskriver det vill de vara med och bygga ett grönare Sverige och ett grönare Uppsala.

 

Vem är då ansvarig för den särpräglade arkitekturen? Det är den danske arkitekten Johnny Svendborg från Svendborg Architects som har ritat de sju husen i Uppsala Entré. Samma arkitekt var även ansvarig för grannen Uppsala Konsert & Kongress. Inspirationen till arkitekturen utgår från en enkel geometri kombinerat med färger från Fålhagen och syrénerna i Frodeparken.

 

Vill du också titta in i lägenheten? Ta då kontakt med Andreas Lindqvist eller Sara Ekeljung på Svensk Fastighetsförmedling så kan visa lägenheten för dig. 

 

Kontaktuppgifter:

Andreas Lindqvist andreas.uppsala@svenskfast.se 0736-579366

Sara Ekeljung sara.uppsala@svenskfast.se 0702-004995

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!