Happy Foods familjelådor räddar vardagen

ANNONS. Är livspusslet igång med lämning, hämtning, jobb och aktiviteter som gör att den vällagade och goda vardagsmaten ofta hamnar i kläm? Det är något som Uppsalaföretaget Happy Food har en lösning på.

4 februari 2019 15:25

Matkassar i olika varianter är ingen nyhet. Men att faktiskt helt slippa större delen av matlagningen när tiden inte räcker till, att få möjlighet att välja mellan många olika maträtter och att hela familjen kan få påverka – det har färre företag kunnat leverera.
   För fem år sedan såg Uppsalaföretaget Happy Food en möjlighet att erbjuda kunderna detta, i form av sin Familjelådan.
   – Tanken är att underlätta för stressade familjer som vill äta bra, gärna ekologisk mat, men slippa laga den själv. Våra familjekunder har ökat år för år. En kundgrupp vi inte hade räknat med var människor i karriären – de är i dag många hos oss också, säger Happy Foods grundare och VD Lena Hägg.

Eftersom Happy Food redan hade drivit livsmedelsföretag sedan 2009 var det ingen större omställning från deras tidigare verksamhet. I Uppsala är de kända för sin ekologiska och KRAV-märkta mat som levereras till en mängd skolor och förskolor i kommunen. Men familjelådorna har varit lite av en doldis i utbudet.

Nu när de planerar för ett nytt, större kök inom två år ser de också möjlighet att ta konceptet vidare för kunder i bland annat Knivsta och Sigtuna.
   – Vi har en stor efterfrågan och märker att folk vill kunna äta bra mat av bra råvaror, även om de har en hektisk vardag, säger Lena Hägg.
   Miljöfrågan har alltid varit viktig för henne och medgrundaren Anna Johansson. Nu märker de att deras kunder också tänker mer miljösmart. Bland annat är det fler som väljer vegetariska alternativ. Många väljer också att få familjelådorna utkörda i stället för att hämta upp dem själva, vilket är bättre ur miljösynpunkt då Happy Food kör elbilar, mopedbilar och samlar sina utkörningar till en viss dag.

En av Happy Foods kunder är Jennifer Lundell, som fick en testvecka av sina föräldrar i julklapp när konceptet startade. Sedan dess har de fortsatt.
   – Det underlättar otroligt mycket i vardagen när barnen ska iväg på aktiviteter, jag har möten på jobbet, ibland på kvällar. Det blir inte längre bara makaroner och falukorv när det ska gå snabbt utan vi kan äta vettig mat även när det är bråttom. Det är det absolut bästa – och att vi får bra variation och testar maträtter vi inte hade tillagat själva.
   Att familjelådorna går att variera utifrån hur många de är hemma är också ett stort plus, tycker Jennifer.
   – Och att mycket av maten är KRAV-märkt, närodlad, ekologisk och bra för både miljön och kroppen känns ju såklart väldigt bra.

 

Fakta: Happy Foods Familjelådan

• Familjelådan passar dig som är miljömedveten, aktiv och som önskar att vardagsmiddagarna var bättre planerade och genomtänkta, men även helglyxen. Måltiderna är varierade, näringsriktiga (maten näringsberäknas alltid), mättande och goda.

• Du får färdiga rätter varje vecka som kan kompletteras med grönsaksblandningar och basvaror.

• Happy Food tillagar den tidskrävande grytan, biffarna, såsen och du kompletterar med en kolhydratkälla, till exempel ris, pasta, bulgur eller potatis samt grönsaker.

• Happy Food är KRAV-certifierade och i den mån det går använder de ekologiska, KRAV-märkta och även närproducerade råvaror. De är certifierade till 50 procent men använder i dagsläget cirka 70 procent KRAV-märkta och ekologiska råvaror. Många rätter i familjelådorna har ofta en högre procent.

• Du kan hämta Familjelådan själv eller få den utkörd inom Uppsala stad.

Se vilken Familjelåda som passar dig (extern länk)

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

<p>Happy Food</p>

Grundades: 2009

Ägare och grundare: Lena Hägg och Anna Johansson

Läs mer om Happy Food här. https://www.happyfood.se/

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!