Barnfamiljen: "De sparar en massa tid för oss"

ANNONS. Eftermiddagar är ofta en kritisk tid hos barnfamiljer. Jobb ska avslutas, barn ska hämtas, underhållas – och maten ska stå på bordet. Familjen Hedén har löst vardagens matbekymmer. 

9 september 2019 09:24

För ett år sedan fick Maja Hedén se att kollegan hade anammat ett nytt matkoncept: Happy Foods Familjelåda.
    – Jag blev nyfiken och vi körde en testkasse. Sedan var vi fast, berättar Maja.

Med Happy Foods Familjelådor får de hem färdiga rätter varje vecka som kan kompletteras med grönsaksblandningar, basvaror och lunchlådor med mera.
   Happy Food tillagar den tidskrävande grytan, biffarna, såsen och familjen kompletterar med en kolhydratkälla, såsom ris, pasta, bulgur, matvete eller potatis samt grönsaker.
   – Jag tycker att det är jättebra – att koka ris eller potatis tar inte så lång tid. Vi slipper tänka ut en varierad meny, får serveringsförslag vad man kan ha till, men kan ändå vara flexibla. Ja, det sparar en massa tid och energi för oss, säger Maja Hedén.
   Hon är själv matintresserad, men tycker att det är svårt att i vardagen hinna planera en varierad meny – som också barnen gillar.
   – Det är lätt att slentrianmässigt göra samma mat hela tiden. Nu får barnen en varierad kost och har också sina favoriter.

En sådan favorit är lasagnen och kycklingrätterna, som Maja tycker att Happy Food lyckas väldigt bra med. Någon torr och tråkig kyckling är det inte tal om. Maja gillar även de vegetariska rätterna där hennes personliga favorit är en vegetarisk lasagne med grönkål och svamp. Maken John är väldigt förtjust i salladerna.
   – Maten är vällagad och har bra smak – inte för salt eller starkt.
   Happy Food är KRAV-certifierade och använder mycket ekologiska, KRAV-märkta och närproducerade råvaror. Det miljömedvetna tänket går också hem hos familjen Hedén. 
   – Vi försöker äta så mycket vegetariskt som möjligt. Och jag tycker att matsvinnet minskar när vi använder Familjelådan. Det blir inte lika mycket disk för oss heller eftersom maten oftast kan värmas i mikron, så mindre miljöpåverkan och tidsbesparande. 
   De har valt att beställa hem tre rätter per vecka, sedan kompletterar de med egna pannkakor någon dag i veckan till barnen och på helgerna är de ibland bortbjudna på middag.

Familjen har också testat andra företags matkassar där man får hem varor och själv lagar maten.
   – Men då är det lätt att saker blir dåliga och du måste ändå planera en hel del, för att äta rätterna i rätt ordning. Och jag tycker att de rätter som vi får från Happy Food smakar bättre än när vi tillagade rätterna i de andra matkassarna.

 

 • • • • • • • • • •

Fakta: Happy Foods Familjelådan
Familjelådan passar dig som är miljömedveten, aktiv och som önskar att vardagsmiddagarna var bättre planerade och genomtänkta. Måltiderna är goda, varierade, näringsriktiga och mättande. 
   Happy Food är KRAV-certifierade till 50 procent men använder i dagsläget cirka 70 procent KRAV-märkta och ekologiska råvaror. Många rätter i familjelådorna har ofta en högre procent.
   Du kan hämta Familjelådan själv eller få den utkörd inom Uppsala stad.

LÄS  MER (extern länk) Se vilken Familjelåda som passar dig

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

<p><strong>Happy Food</strong></p>

Grundades: 2009

Ägare och grundare: Lena Hägg och Anna Johansson

Läs mer om Happy Food här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!