Mikaela och Joakim trivs i Gränbystaden

ANNONS. Att gå i väntans tider måste vara bland det mest spännande man kan uppleva. Och att flytta in i ett nytt hem går inte av för hackor det heller. Möt Mikaela och Joakim, som förenar båda lyckorna, i Atrium Ljungbergs nya bostäder i Gränbystaden.

7 augusti 2018 11:16

− Mikaela Lundberg och Joakim Eriksson bor i dag i en tvårummare nästgårds till Gränbystadens galleria. På femte våningen har de en glimrande utsikt mot öster som är svår att se sig mätt på.
    − Ja, det var mycket utsikten som gjorde att vi föll för den här lägenheten, berättar Mikaela. Joakim var till att börja med lite skeptisk till att flytta hit men det är som bortblåst.
    Lägenheten är ljus och öppen och trots att de hunnit bo in sig sedan i oktober förra året så är känslan av fräschör fortfarande mycket närvarande. Mikaela och Joakim går all in på en nära nog minimalistisk inredningsstil, med ett undantag. På golvet i vardagsrummet väntar flera spännande barnprylar på sin ägare.

En utökning av familjen är nämligen bara veckor bort. Och då krävs det också mer utrymme. Joakims tidigare skepsis är som sagt bortblåst så redan i oktober flyttar paret till en av Atrium Ljungbergs trerummare i samma område. Bostaden blir större men utsikten mot öster blir inte densamma eftersom den nya bostaden ligger på andra våningen. Mikaela har dock hittat en annan guldkant än den förlorade vyn.
   − Hissen går hela vägen ner till parkeringsgaraget och det är mycket värt med barnvagn och annan packning.
   Både Mikaela och Joakim ser det som självklart att bo kvar i Gränbystaden. Frånsett en resa på 45 minuter till Joakims jobb på Arlanda så har de allt som behövs i direkt anslutning till hemmet. Gallerian erbjuder det mesta som behövs för vardag och fest och Mikaela jobbar som barnskötare i Sala Backe och har dessutom både mamma och syskon alldeles i närheten.

Några passningar bort ligger dessutom Gränby ishallar där Joakim – med ett förflutet som A-junior i Almtuna och spel två gånger om med Uppland, i Tv-pucken  – håller igång hockeykunskaperna tillsammans med ett lag från Arlanda.
   – När barnet kommer så har vi en fin innergård i kvarteret, berättar Mikaela. Och intill finns stora grönytor och 4H-gården så allt finns verkligen här. Vi var ner på stan för ett tag sedan och det kändes nästan som en utflykt.

Hyresnivån i Gränbystaden ligger en bit över den äldre bebyggelsen i närheten men det är inget som bekymrar.
   – Visst kostar det en slant men Atrium Ljungberg ligger i samma nivå som annan nyproduktion och de har satsat på hög standard och kvalitet, berättar Joakim. Dessutom är de alltid väldigt hjälpsamma och snabba om något blir fel. Vi är helt enkelt supernöjda med vårt boende och miljön.

Och snart blir familjen ett snäpp större. För Mikaela och Joakim är det första barnet och visst är de lite nervösa, precis som det ska vara.
   – Jag jobbar ju med barn så jag borde vara proffs, skrattar Mikaela. Men nu är det vårt egna barn och då känns det helt annorlunda. Och väldigt, väldigt spännande.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning
 

 

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!