Flera nya restauranger i Gränbystaden

ANNONS. Det fanns en tid då man kunde lyxa till det med en snabb fika när man storhandlade på Gränby centrum, som det hette förr. Den tiden är förbi. Nu kan man lyxa till det och shoppa lite när man ändå är ute och äter middag.

30 januari 2019 11:15

På bara några år har Gränbystaden vuxit fram som den andra stadskärnan i Uppsala. Och med det har utbudet av restauranger, bio, shopping och service ökat. I dag kan anledningen till ett besök i Gränbystaden lika gärna vara en jobblunch, en date eller en familjemiddag.
   Gränbystaden erbjuder 30 restauranger och kaféer för alla smaker och tillfällen. I och med öppningen av den södra delen av gallerian har utbudet av kvalitetsrestauranger stärkts ytterligare.

 

Classic Pizza

Mitt i shoppingstråket öppnar sig en oas. Här tar man bara ett kliv in i en helt annan värld. Loungen bjuder till spaning från inbjudande soffor bland hyllor av champagne och här äter man pizza – och verkligen inte vilken pizza som helst! Spännande varianter på frasiga bottnar. Vad sägs om en med riven mozzarella, riven rödbeta, blåmögelost, solrosfrön, tomatsmetana, rucola, sesamsås och honung eller varför inte en variant med riven mozzarella, kallrökt ren, brödost, tranbär och hjortronsylt? Om man är lagd åt det traditionella hållet finns ju det också så klart.
   Men, med den lilla extra omsorgen som gör det så värt att skippa den sladdriga kusinen som kommer i pappkartong från haket på hörnet, är Classic Pizza värt både ett och flera besök för alla, stora som små. Till frukost lunch eller middag.
   Är du laktosintolerant eller vegan så kommer du att känna dig hjärtligt välkommen här. 
   Finpizza när den är som allra bäst!

Hemsida  ♥  Instagram  ♥  Facebook  

♦ ♦ ♦

 

La Pasta Veloce

Italiensk snabbmat, med smaker som om det italienska kökets urmoder själv rört i grytorna från tidig morgon. Färskt, fräsht och alldeles, alldeles underbart! Pastan tillverkas på plats och det finns en mängd olika såser att välja mellan, eller så kanske du är sugen på risotto? I så fall har du kommit rätt. Här kan du nämligen få en himmelsk sådan! Det finns även sallader, antipasti, soppor och smarriga efterrätter på menyn. Dessutom går det finfint att ta med om man är på språng.

Hemsida

♦ ♦ ♦

 

O’Learys

Den svenska klassiska sportbaren ligger i två plan och har plats för både familjemiddagar, parluncher, gänget eller lunchsällskapet. Förutom O'Learys klassiska meny med saftiga burgare, ribs, sallader, kycklingvingar, grillat och lite mexikanskt så är det här stället för den som vill kolla sport, eller varför inte sporta lite själv? På O´Learys i Gränbystaden kan man spela shuffleboard, bowling och biljard. Barnen har en eget lekland på 500 kvadratmeter, så här kan man stanna länge.
O´Learys i Gränbystaden dukar upp en lunchbuffé varje vardag med vällagad husmanskost och ett minst sagt imponerande salladsbord.
    Och varför inte passa på att lägga nästa konferens här? Att spöa chefen i shuffleboard kan bara vara bra för karriaren ... O´Learys arrangerar även barnkalas och avskilda rum för privata sällskap och inom kort kommer du själv kunna stå för underhållningen med karaoke!

Facebook  ♥  Hemsida

♦ ♦ ♦

 

 

Bastard Burgers

Allra senaste tillskottet till Gränbystadens restaurangutbud är det omåttligt populära bugarhaket från Norrland, Bastard Burgers. Hyllningarna från olika matförståsigpåare slutar aldrig. Uppsalas egen Matgeek, Johan Hedberg, har utsett Bastard Burgers till ”Det bästa som har hänt Uppsalas burgarscen på länge” och då finns det en hel del vass konkurrens.
   Förutom burgare, där man använder sig av lokalproducerat kött och lokalt bakade bröd, så kan man få sig en mastig milkshake som får en att för ett ögonblick glömma både tid och rum. Sötpotatisstripsen skulle kunna få en hel text själva. Här snackar vi krisp - ända tills måltiden är över. Sladdriga polare göre sig icke besvär!
  Bastard Burgers tar dessutom sin veganmenyn på imponerande allvar! Här finns det gudomliga smaker för den som väljer bort animaliska produkter.

Hemsida  ♥  Facebook  ♥  Instagram

♦ ♦ ♦

Under våren 2019 öppnar även apprestaurangen Pinchos i Gränbystaden.

Läs mer om Gränbystadens aktiviteter och utbud

 

<p>Hittar ni ingen ni blir sugna på bland de alla nyaste tillskotten på Gränbystadens restauranghimmel så finns det en mängd andra förslag</p>

 

Gränbystadens galleria
Food Court (Donya´s meze, Angus grill & kebab, Chachos, Jaqk´s, Peppinos, Taj Indian kitchen, Miraku)

Burger King

Naked juicebar

Greens N Beans

Kvantums köksväg

Sushi Yama

Starbucks

Café Ovan Där

Barista

Espresso House

Konditori Fågelsången

 

I norra delen av Gränbystaden

Chop Chop

McDonalds

Mangal BBQ

Pizza Hut

Subway

Sushi of Sweden

Taco Bar

 

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!