Bil, buss eller cykel. Enkelt att ta sig till Gränbystaden

ANNONS. Alla har vi någon gång stannat till vid en myrstack och kollat på myllret av myror som far runt på stacken. Nu tänker du att det kommer att komma en jämförelse med Gränbystaden och myllret av besökare. Men icke. I gallerian ligger det ingen myrdrottning gömd någonstans och det är totalt barrfritt överallt så en sådan jämförelse skulle bli mer än lovligt haltande.

7 augusti 2018 11:25

Det som däremot liknar Gränbystaden är alla de stigar som leder till myrstacken, från alla riktningar pilar det myror fram och tillbaka i en aldrig sinande ström. Du hänger med va?
   Precis som med myrstacken är alltså Gränbystaden lite av ett nav. Fast mer för de som vill lösa sin shopping smidig, ta sig till jobbet i gallerian eller hänga med goda vänner i något av fiken och restaurangerna.  Ja, eller komma hem för den delen.

Och oavsett om du kommer med bil, buss, cykel eller rent av till fots så är det lätt att ta sig hit. Den bilburne kan angöra Gränbystaden precis lika enkelt oavsett vilken riktning man kommer ifrån. Och väl där så finns det, trots den pågående byggverksamheten, massor med avgiftsfria parkeringsplatser.
   − De flesta väljer att söka sig en plats på den östra sidan av gallerian, berättar Anna Lovéus, marknadsansvarig på Gränbystaden Atrium Ljungberg. Mitt tips är att glida runt knuten till den västra parkeringen. Där är det nästan alltid gott om platser.

I november är ombyggnaden av södra delen av gallerian klar, med bland annat biograf och en trivsam pub, och där kommer det att finnas ett parkeringsgarage med ytterligare 250 platser. Och givetvis är även de gratis för besökarna.
   Men det är inte alla som vill ta bilen på shoppingturen, eller hem till någon av bostäderna som växer fram alldeles nästgårds. Här blev den nya ringlinjen en riktig hit. Nästan oavsett var man bor i stadens ytterkanter så går det att hoppa på 1:an och snabbt ta sig till både gallerian och den norra delen. Stads- och regionbussarna gör redan i dag 720 stopp om dagen.

Så var det de där fötterna då. Du kanske inte promenerar från Sunnersta till Gränbystaden men i takt med att bostäderna blir klara så blir det allt fler som nästan bara behöver ta några rejäla kliv för att vara på plats i gallerian. Nästan som att ha ett extra rum i bostaden med sitt egna shoppingcenter. Och precis så är känslan. När du kommer till Gränbystaden så kommer du hem.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning
 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!