2 600 gratis parkeringsplatser i Gränbystaden

ANNONS. I Gränbystaden införs det under oktober ett nytt parkeringssystem kring gallerian. Det är tre timmars gratis parkering per dygn precis som tidigare men nu kan man stå längre mot betalning.

25 oktober 2018 16:59

– De allra flesta av våra besökare besökare stannar i dag kortare än 3 timmar men i takt med att Gränbystaden utvecklas ställs det andra krav på parkeringarna säger Anna Lovéus, marknadsansvarig Gränbystaden.
   – Dels finns behovet av att stanna längre när vi bygger biograf, fler restauranger, kontor och bostäder  – samtidigt som vi har gått från att vara ett externt köpcentrum till att bli en del av staden. Det är viktigt att parkeringarna kring gallerian finns till för våra besökare och inte används av boende i områden kring Gränbystaden eller som pendlarparkering, fortsätter Anna Lovéus. 

Ska du stå under 3 timmar så är det precis som tidigare helt gratis och du parkerar utan att checka in eller använda p-skiva. Vill du stå längre checkar du in vid slutet av dina 3 fria timmar via två välkända parkeringsappar, sms eller den automat som inom kort står på torget i gallerian. Systemet att checka in först när gratistiden är slut är inte helt vanlig men ett val för att underlätta för majoriteten. Syftet är att de flesta av våra besökare ska kunna parkera precis lika smidigt som tidigare – det vill säga utan att göra någonting alls, förklarar Anna Lovéus.

"Syftet är att de flesta av våra besökare ska kunna parkera precis lika smidigt som tidigare – det vill säga utan att göra någonting alls"

I dag finns det 2 600 parkeringsplatser i Gränbystaden varav 1 800 kring gallerian. I slutet av november öppnar även parkeringsgaraget med drygt 260 platser. Även där är det gratis i 3 timmar per dygn. Supersmidigt de dagar det är lite ruskigt och man vill ta rulltrappan rakt upp i gallerian säger Anna Lovéus.
   Ytterligare en förändring som görs under hösten är att ett nytt p-ledningssystem tas i bruk, digitala skyltar som visar hur många lediga platser det finns på de olika parkeringsytorna och i garaget. Det kommer att förenkla för våra besökare att hitta till de delar som har flest lediga platser. Exempelvis den västra sidan upp mot 4H gården där det ofta finns gott om parkeringar säger Anna Lovéus.
   Vi vet att det ibland upplevs svårt att hitta en parkeringsplats vissa tider och vi genomför den här förändringen för att förbättra upplevelsen för våra besökare. Besökarna är det viktigaste för oss, avslutar Anna Lovéus.

LÄS MER Om Parkeringen i Gränbystaden

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!