Totte har lärt sig glida under vattnet

ANNONS. Från höstterminen 2018 erbjuds alla förskoleelever i Uppsala kommun fri simskola. 6-årige Totte Yones har varit på Fyrishov och tränat med klassen och trivs som fisken i vattnet.

18 mars 2019 15:02

Fyrishov har fått uppdraget av Uppsala kommun att erbjuda alla förskoleklasser fri simskola under fem tillfällen för att öka vattenvanan och ge barnen en bra grund för att lära sig simma.
   För att underlätta för barnen att träna på simningen och vattenvanan erbjuder Fyrishov och Gottsundabadet även fri badentré för barn i Uppsala kommun födda 2012 och 2013 till och med maj 2019.
   – Det är ett perfekt att alla 6-åringar kan träna på fritiden också, kanske kan man passa på att att ta med farmor eller morfar till badet för att träna, säger ansvarig simlärare Leon Keusseyan

Projektet startade i oktober 2018 och under den första terminen fick cirka 1 200 barn komma till Fyrishov eller Gottsundabadet för att bekanta sig med vatten och pröva på att simma under fem tillfällen.
   – Barnen är jättepositiva och de som från början är försiktiga och kanske rent av lite rädda, får ta det i sin takt och det tar sällan lång tid innan de vänjer sig och har roligt med sina kompisar, berättar Leon Keusseyan.

Innan klassen kommer till simhallen får de ett besök av en simlärare som berättar hur besöket kommer att gå till, vad de ska göra, vilka som kommer att vara med och praktiska upplysningar för att barnen, och lärarna, ska känna sig trygga när det kommer på första besöket. För några av barnen är det första gången de är i en simhall och det kan så klart kännas lite läskigt.
    – ­Det allra viktigaste är att barnen blir vana vid vatten, vilket är en förutsättning för att de senare ska kunna lära sig simma och klara kraven på simkunnighet som finns i läroplanen för grundskolan, säger Leon Keusseyan.

Totte Yones är 6 år och går på Hagmarkenskolans förskoleklass. Han har varit på Fyrishov med sin klass. Innan hade han badat både i bassäng och utomhus med mamma och pappa, men nu har han lärt sig att glida med huvudet under vattnet.
    – Det är jätteroligt att bada och jag kan nästan simma redan, berättar Totte som också besöker Fyrishov med familjen på helgerna för att träna extra på simtagen.

---

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

<p>Fyrishov</p>

 

Fyrishov har massor av aktiviteter såsom äventyrsbad, simskolor för barn och vuxna, babysim, vattenträning, relax och aktiviteter för alla åldrar.

Hemsida: fyrishov.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!