Så tar du hand om din pool på bästa sätt

ANNONS. På Folkpool Uppsala kan du få hjälp med allt som rör din pool eller ditt spabad. Patrik Åkerfeldt är andra generationen poolföretagare och ger sina bästa tips om hur du ska sköta din pool på bästa sätt. Och varför inte skaffa en poolrobot?

21 maj 2018 12:46

Patrik Åkerfeldt (bilden) tar emot i Folkpools butik på Kungsgatan 109 där de varje dag hjälper husägare till en härligare vardag och möjlighet att poolsemestra hemma.

  – I år firar Folkpool 50 år och nästa år är det faktiskt 50 år sedan min pappa började med att sälja pool till Uppsalaborna. I alla år har vi varit egna företagare där vi samarbetar inom Folkpool med marknadsföring och inköp. Tack vare att min pappa började innan jag föddes så har jag varit runt pooler ända sedan spädbarnsåren. Det gör att jag lärt mig från grunden vad som är viktigt inom den här branschen: långsiktighet, att du behöver ha alla varor på lager och att vara tillgänglig på de tider som kunder vill ha kontakt med dig. Du badar inte i din pool på kontorstider så det blir mycket kvällar och helgarbete. Men det är värt alla extra timmar när jag märker hur vi kan göra skillnad i familjers vardag. Tillgängligheten gör att jag kan ge det lilla extra till kunderna förklarar Patrik Åkerfeldt, butiksansvarig och ägare av Folkpool Uppsala.

Folkpool har kunskaperna som krävs
Sedan Patrik flyttade Folkpool till Kungsgatan år 2010 har det bara gått bättre och bättre. De säljer ca 80-tal spabad per år och 40-tal pooler. Nu när sommarvärmen kommit litet i förtid och alla plockar fram sina pooler och spabad så har Patrik fullt upp med både nyförsäljning, försäljning av tillbehör och poolservice. Han pekar på att det krävs mycket kunskap och envishet för att arbeta med pooler.
   –  När det gäller service och installation av pooler så är det viktigt med bra samarbetspartners som elektriker, rörmokare, poolmontörer, kyltekniker och grävmaskinister. Det är inte bara att gräva en poolgrop, det är trångt och du vill inte gräva sönder i onödan. Vi har kunskaperna och kunderna vet att vi är en trygg partner.

I butiken på Kungsgatan kan kunderna provsitta
och diskutera sina pooldrömmar med erfaren och kunnig personal
.

Det finns ingen underhållsfri pool
När det gäller att ta hand om sin pool så finns det inga quick-fix berättar Patrik. Många som köper pool eller spabad tror att det finns något som heter underhållsfri pool.
   – Det finns ingen underhållsfri pool på samma sätt som det inte finns någon underhållsfri bil. Även om du köper en Rolls Royce så kan du inte hoppa över att göra service, och du kan vara säker på att saker kan gå sönder och att reservdelar kan behöva bytas ut. På samma sätt är det med din pool. Den behöver tas om hand och här har vi riktigt bra poolvårdsguider som ger tips om allt du behöver veta. Det är inte svårt och tar inte mycket tid i anspråk men det behöver göras förklarar Patrik.

Säkerhet och pH-värde viktigast
En av de viktigaste aspekterna är säkerhet, förklarar Patrik. När din pool inte används är det viktigt att den täcks med ett barnsäkert överdrag. Överdraget sparar dessutom värme och minskar behovet av rengörande kemikalier. Och samma för ditt spabad som skall täckas med ett låsbart termolock.
   – För att du ska ha ett friskt och sunt vatten i din pool eller ditt spabad så är det framförallt tre värden som du behöver hålla koll på som poolägare: pH-värdet, klorvärdet och alkalinitetsvärdet. Det sistnämnda värdet är en förutsättning för ett stabilt pH-värde som faktiskt är det mest avgörande för ett hälsosamt vatten. Nummer 1 är att ett surt pH-värde kan skada människor, i bästa fall är det bara ditt spabad som drabbas. Speciellt barn och kvinnor drabbas och kan få jätteproblem med sina slemhinnor. För att få kontroll behöver du mäta, där vi till exempel har jättesmidiga TruTest-mätstickor. Säkerheten måste gå före allt annat, säger Patrik.

LÄS MER om olika pooler, se kampanjer och få tips och råd (extern länk)

Poolrobot allt mer populär
Ett annat område som är viktigt gäller rening, där tillvägagångssättet beror på storleken på din pool eller spabad. När du ska vårstarta din pool så krävs det att du använder en pooldammsugare berättar Patrik.
   –  Precis som för gräsmattor och ditt hem så har poolrobotar nu slagit igenom för underhåll av din pool. Otroligt smidigt är det! Du kan slå på roboten så städar den hela poolen själv och du kan ägna dig middagen istället. Vad gäller rening och annat underhåll så är det lätt att gå vilse bland alla möjligheter. Ring oss gärna eller kom in i butiken så guidar vi dig till rätt system som passar för din pool eller spabad.

Skaffa dig ett resmål för livet
Allt fler i Uppland väljer att skaffa pool eller spabad berättar Patrik. Han ser en trend där allt fler väljer att satsa mer på sitt hem och ser fördelen i att kunna semestra hemma med barn.
   – Har du en pool hemma så har barnen alltid något kul på sommaren. Där du tidigare behövde åka iväg för en spabehandling så kan du idag få samma kvalitet med ditt eget spabad hemma. Många upplever att det blivit lugnare hemma när de skaffat en pool, när jag är hemma vill jag ju vara hemma istället för att jäkta iväg till en badplats. Så som vi brukar säga, skaffa dig ett resmål för livet med en pool eller spabad i hemmet, avslutar Patrik Åkerfeldt på Folkpool Uppsala.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning
 

 

 

<p>FOLKPOOL&nbsp; UPPSALA</p>

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag: 10-18

Lördag: 10-14

Söndag: Stängt

TELEFON: 018-39 82 50

Följ Folkpool Uppsala på Facebook! (extern länk)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!