Härliga badupplevelser året om med Folkpool

ANNONS. När hade du tid att åka på spa sist? Hade det inte varit smidigt att i stället ha ett spabad hemma så att du kan bada alla tider på dygnet året om? Patrik Åkerfeldt på Folkpool Uppsala tipsar om vad som är bra att tänka på innan du köper ditt spabad.

11 oktober 2019 09:07

Känslan av att krypa ned bland härliga bubblor och få välgörande vattenmassage är ofta den stora behållningen i besök på spaanläggningar. Numera kan alla få samma upplevelse varje dag året om genom att installera ett spabad hemma. Patrik Åkerfeldt som är andra generationens poolföretagare berättar om fördelarna med spa hemma.
   – Det fina med ett spabad är att det är lika skönt att sitta i badet ljusa sommarkvällar som en kall vinterkväll under en stjärngnistrande himmel. Något som är viktigt att tänka på är att välja platsen för spabadet med omsorg, förklarar Patrik.

Patrik Åkerfelt på Folkpool hjälper dig som vill ha spaupplevelser hemma.

Hur väljer man ut den bästa platsen?
   – Om det står mellan flera platser, välj den plats med finast utsikt. Det kommer förhöja känslan ytterligare ett snäpp. För att få en uppfattning om hur det kommer bli, sätt ut pallar eller stolar där du tänker dig att spabadet ska stå och provsitt för att se vad som syns från sittläget på samma höjd som i ett spabad, tipsar Patrik.

Han förklarar även att det är viktigt att tänka på hur solen flyttar sig, såväl under dygnet som under året. När man ska vinterbada är det dessutom bekvämt om badet inte står alltför långt från ingången till huset.
   – Du vill ju behålla den där sköna, varma känslan från badet till dörren. Tänk också på att det kan vara bra att välja en vind- och insynsskyddad plats, säger Patrik.

Vilka fler val finns det att tänka på innan köpet av spabad?
   – Idag kan man välja olika färg på spabadets skal och panel. Det kan vara klokt att välja en färg och form på spabadet som passar ihop med husets arkitektur och trädgårdens stil. Ett spabad som smälter in i den omgivande miljön ger en bättre helhetsupplevelse av trädgården.

När det kommer till installation av spabad krävs inte särskilt mycket förarbete. På Folkpool i Uppsala har de lång erfarenhet av att arbeta med spabad och kan därför ge råd utifrån de förutsättningar som finns just i ert hem.
   – Det viktigaste med ett spabad är att det står på en plan yta som klarar vikten. En träaltan funkar därför ofta utmärkt. En platta av betong eller sten kan också gå bra. Att placera en isoleringsskiva under spabadet så att värmen inte sipprar ut underifrån är smart, och det är viktigt att elen kopplas in av en behörig elektriker, förklarar Patrik.

LÄS MER om spabad, se kampanjer och få tips och råd (extern länk)

Hur sköter man då om sitt spabad?
   – Folkpools spabad har en inbyggd automatisk rening som desinficerar vattnet. Vattnet i sin tur behöver bara bytas tre till fyra gånger per år. Har ni ett spabad med panel i trä oljas eller målas den på samma sätt som vanliga utemöbler. På syntetpaneler räcker det med att spola eller torka av för att det ska hålla sig snyggt. För badets insida finns det särskilda medel och då passar man lämpligtvis på att göra rent när man ändå byter vatten. Spabadets filter behöver också spolas av med jämna mellanrum, så ett tips är att ha dubbel uppsättning filter för att underlätta byten och rengöring. Även rör och pumpar måste rengöras någon gång ibland. Har ni frågor om underhåll kan ni självklart höra av er till oss eller komma in i butiken på Kungsgatan 109, förklarar Patrik.

Man har de senaste åren även tittat en hel del på miljöaspekten och hittat nya sätt att minska energiförbrukningen för spabad.
   – Alla spabad har ett lock för att minska energiförbrukningen, skydda från nedfallande smuts när badet inte används, samt att de såklart fyller en säkerhetsfunktion, berättar Patrik.

Och så till sist, kostar inte driften av ett spabad mycket?
   – Nej, det gör det inte det. Folkpools Nordic Impulse DP är Sveriges mest sålda spabad och dessutom det bad som har haft lägst energiförbrukning i oberoende tester. Badar man två gånger i veckan året runt, gör ett Nordic Impulse DP av med 2 210 kWh/år. I pengar innebär det ungefär 16 kronor per bad. Ett ganska billigt nöje, eller hur? Välkommen in till oss på Folkpool så kan vi hjälpa dig att få bada spabad året om, avslutar Patrik Åkerfeldt på Folkpool Uppsala.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

Här hittar du Folkpool i Uppsala:

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!