Digitalisering gör det enklare för Enköpingsbor att ansöka om bygglov

ANNONS. I samarbete med lokala byggföretag har Enköpings kommun tagit fram en ny digital guide som förklarar bygglovsprocessen. Byggavdelningen på Enköpings kommun har samtidigt lanserat nya e-tjänster för att göra det lättare att ansöka om bygglov. Nu är det möjligt att göra ansökningar eller följa ditt ärende när som helst på dygnet.

22 maj 2019 14:27

 

  –Enköpings kommun har satsat på att digitalisera bygglovsprocessen för att underlätta för våra kunder. Satsningen på en digital guide på kommunens webbplats är resultatet av ett givande samarbete mellan byggavdelningen och lokala byggföretagare. Ambitionen med guiden är att på ett tydligt sätt ge information om vad som behövs för det du vill bygga. 
   – Vi hoppas att guiden hjälper dig så att du lämnar in en komplett ansökan eller anmälan om byggprojekt redan från början så att handläggningen går smidigt. När vi har en komplett ansökan eller anmälan går vår handläggning väldigt fort, säger Christina Gortcheva som är chef på byggavdelningen, Enköpings kommun. 

Christina berättar vidare att det i guiden finns all information som behövs för att kunna göra en ansökan om bygglov eller göra en anmälan om ett byggprojekt. Det finns checklistor över vilka handlingar du behöver skicka in och man kan se exempel på hur handlingarna ska se ut. 

Här hittar du vår guide för att bygga nytt, ändra eller riva.

 

Du kan göra allt digitalt eftersom byggavdelningen har lanserat åtta e-tjänster där du kan boka tid med handläggare, göra bygglovsansökan, komplettera handlingar eller följa ditt ärende när det passar dig. 
   – Vi satsar på digitaliserad hantering för att underlätta för dig som kund. En stor skillnad jämfört med tidigare är att du nu kan sköta ditt ärende digitalt när som helst på dygnet. Allt du behöver är ett mobilt bankid, säger Christina Gortcheva.

 – Bygglovsprocessen är komplex och kan vara svår att förstå. Vi träffar dig gärna för att reda ut frågor och funderingar. Möjligheten till fysiska möten med bygglovsavdelningen finns därför självklart kvar, säger Christina Gortcheva.  
   – Vill du diskutera ditt byggprojekt kan du besöka öppet hus för bygglov och enskilt avlopp. Som vanligt är vi på Enköpings bibliotek torsdagar klockan 16-18 och första datumet för hösten är den 26 september. Då kan du träffa våra handläggare och inspektörer för att diskutera just ditt ärende och få svar på generella frågor. Du behöver inte boka tid, utan kan bara droppa in, säger Christina Gortcheva.

Här hittar du tiderna för öppet hus för bygglov och enskilt avlopp.

 

Avslutningsvis tipsar Christina om att du alltid kan ringa eller mejla till kommunens kontaktcenter om du har frågor om bygglovsprocessen eller ditt pågående ärende, telefon 0171-62 50 00 eller e-post kommunen@enkoping.se. Du kan också enkelt boka tid med en bygglovshandläggare eller byggnadsinspektör online i vår e-tjänst. 

Boka tid med en bygglovshandläggare eller byggnadsinspektör online i vår e-tjänst.

 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

Telefontider

Måndag: 8.00-16.30
Tisdag: 8.00-16.30
Onsdag: 8.00-16.30
Torsdag:8.00-18.00
Fredag: 8.00-15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Besökstider
Torggatan 21, Enköping

Måndag: 10.00-16.30
Tisdag: 10.00-16.30
Onsdag: 10.00-16.30
Torsdag: 10.00-18.00
Fredag: 10.00-15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0171-62 50 00 eller e-post kommunen@enkoping.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa