Hos Ekeby Bruk hittar du Uppsalabornas egendesignade kvalitetskök

ANNONS. Ekeby Bruk har gjort resan från en butik med importerat kvalitetskakel från Sydeuropa till att i dag leverera komplett inredning för kök, badrum, spa, bastu och förvaring. I den historiska miljön där den tidigare porslinsfabriken låg har Ekeby Bruk på nytt gjort upsaliensisk design känd med det egna varumärket Vida.

12 september 2018 23:06

Vi besöker butiken som ligger i det anrika tegelbruket Ekeby Bruk från 1886, där den världskända porslinsfabriken Upsala-Ekeby etablerades 1911. I Ekeby Bruks stora butik får man en känsla av historiens vingslag mitt ibland moderna köks- och badrumsmiljöer.
   – Vi har byggt upp butiken under 20 år, med målsättningen att det ska vara en plats där man kan gå runt och bara må bra. Vår butik är inte en traditionell butik, utan en plats för inspiration med utställningar i fina miljöer. Vi har fått många förfrågningar om att flytta till andra handelsområden men det känns rätt att ligga kvar just här. Det knyter an till våra kärnvärden att inte efterlikna alla andra och att våga gå mot strömmen. För oss är det viktigt att ta vara på arvet från Upsala-Ekeby med kvalitetskänsla och design, förklarar Ekeby Bruks VD Nils Brolin.

 

Passion för inredning ligger bakom den egna designen

Ekeby Bruk utmärks av en långsiktighet i allt de gör förklarar Nils och berättar med stolthet om hur de känt att de fått rätt i den satsning som de gjort på kvalitet. Den positiva responsen från kunder och glädjen av att kunna göra ett bra jobb gör att personalen trivs – alla som arbetar på Ekeby Bruk har en stor passion för inredning. Vi har roligt på arbetet vilket jag tror är en anledning till att vi trivs så bra och att de som börjar här stannar. Det är passionen för inredning som ligger bakom vår satsning på den egendesignade köks- och badrumsserien Vida by Ekeby Bruk. Vår designer Thomas Blom sökte efter det perfekta köket men kunde inte hitta det hos svenska leverantörer. Då tänkte vi, låt oss ta fram det själv i stället, berättar Nils Brolin.

 

Rejäla köksstommar i stället för fladdrig masonit

Thomas Blom berättar själv vad som gör att Vida by Ekeby Bruk skiljer ut sig från många andra köks- och badrumsserier.
   – Jämför du en stomme från ett Vida-kök med en annan leverantör så väger den flera gånger mer. För mig som designer så var det en viktig utgångspunkt att skapa något som håller i längden. I många moderna kökshyllor är bakstycket i fladdrig masonit. Hos oss är det en rejäl stomme. Vi är stolta över det arbete som vi gjort med Vida. Kom in till oss så kan du själv uppleva skillnaden när du öppnar ett skåp och den kvalitet som finns i våra kökslådor till exempel, förklarar Thomas.

Hur var processen att ta fram en egendesignad köks- och badrumsserie?
– Det var många ritningar som fick ratas innan vi hittade rätt. Kombinationen med att få till en snygg design som samtidigt är praktisk och passar med vitvaror, sopsorteringssystem med mera var en rejäl utmaning. Det var en otrolig känsla när vi var klara och hade lyckats att skapa en praktisk modern design med kvalitetsmaterial som är snäppet vassare än andra svenska leverantörer. Men arbetet fortsätter, vi utvecklar ständigt våra produkter vidare, berättar Thomas.

 

Uppsalaföretaget levererar till prestigeprojekt i Båstad

Ekeby Bruk är glada och stolta över genomslaget för deras egendesignade badrumsserie. De har leverat såväl till de som vill ha ett personligt hem med en egen stil, som till prestigefulla nyproduktionsprojekt så som Åre Bergbana, Kåbo Park och Norrvikens Kust i Båstad med Gert Wingårdh som ansvarig arkitekt.
   – Vi vågar göra det oväntade. För oss har långsiktig glädje alltid varit viktigare än kortsiktig lönsamhet och vill vara nöjda med det vi säljer. Då vi sedan starten har haft ett ben på kontinenten och ett ben i Uppsala har vi därför också varit tidiga med att ta in spännande varumärken såsom exempelvis Bora, Gaggenau, Silestone, Keuco och Hansgrohe, förklarar NIls.
   Bora har en patenterad teknik med en hällfläkt som drar luften ned i hällen och är mycket bättre på att ta hand om os och fett än en traditionell fläkt.
   – Detta är något som fungerar otroligt bra och snart kommer erövra fläktmarknaden, säger designern och kökssäljaren Thomas Blom.

Butikspersonalen på Ekeby Bruk lägger ned mycket tid för att hjälpa sina kunder. Man träffas i butiken och diskuterar kundens behov och önskemål.
   – Mycket handlar om tycke och smak, men även såklart om kundens budget. Vi är experter på kök och badrum och har djupa kunskaper om utformning och vi ritar gärna åt kunden. För oss finns inga vanliga kunder, för oss är alla viktiga. Vi lägger ned mycket tid på våra kunder för att vi tycker det är roligt och vill få till ett fint slutresultat. Allt oftare handlar det om att hjälpa kunderna med helheten från kök, badrum, golv och förvaring säger Thomas Blom.
   Ekeby Bruks kunder väljer antingen en egen byggfirma eller så tipsar personalen om något etablerat byggföretag i sina nätverk.
   – Vi kan hjälpa till med att skräddarsy det mesta inom kök, badrum, spa och förvaring, så kom in i butiken och testa dina vilda idéer på oss, säger Nils Brolin avslutningsvis.

LÄS MER och låt dig inspireras (extern länk)

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning
 

 

Öppettider

Måndag–Torsdag 10.00–18.00

Fredag: 10–16

Lördag: 10–14

Söndag: Stängt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!