Framtidens hem hittar du i anrik miljö hos Ekeby Bruk

ANNONS. I den anrika och välbevarade bruksmiljön strax utanför Uppsalas stadskärna ligger köks- och badrumsbutiken som bjuder på många överraskningar – Ekeby Bruk. Här finns inte bara inredning till kök och badrum från Europas ledande varumärken, utan även det egna varumärket Vida som gjort Ekeby Bruk känt långt utanför stadsgränsen.

12 september 2018 22:54

Det hela började i slutet av 1990-talet då de två kakelentusiasterna och kompanjonerna Nils Brolin och Darek Boczar fick en idé. I sitt arbete med att sätta kakel och klinker i lägenheter och villor runt om i Uppsala såg de bristen på variation och kvalitet. Allt de såg var vitt blankt kakel, ibland med inslag av någon enfärgad rad. De bestämde sig då för att börja importera kakel från länderna runt Medelhavet där kakeltraditionen sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.
   – Vi blev snart kända för vårt annorlunda och spännande sortiment. Många tror fortfarande att Ekeby Bruk är en liten butik som bara säljer spännande kakel, säger Nils Brolin, vd för Ekeby Bruk.

I dag har butiken växt på många olika sätt. Sortimentet består av en bredd och variation av kvalitetsvarumärken för kök, badrum, förvaring, basturum och ute-spa.
  – Visst är vårt Medelhavssortiment, i kombination med handgjort svenskt kakel våra rötter, det håller vi fast vid. Men när våra kunder kommer hit och ser vår butik blir de ofta överraskade, berättar Nils Brolin.
   Ekeby Bruk är i dag en ledande och erkänd leverantör i hela Sverige. En av anledningarna till det är det egna varumärket Vida och de egendesignade köken av hög kvalitet förklarar Nils.
   – Det är många gånger nyetablerade varumärken kommer och knackar på dörren till vår butik, vilket är fantastiskt roligt och ger oss möjlighet att vara först ut med nya produkter, säger Nils.

 

Inredning för det kompletta hemmet

Ekeby Bruk har inredningen för det kompletta hemmet med allt från kök och badrum, till förvaring och golv. Butiken levererar till privatpersoner såväl som till spektakulära nyproduktionsprojekt och hotell. Personalens engagemang återspeglar sig i den annorlunda butiken.
  – Vi är stolta över att vi lyckats utveckla vår butik och vårt koncept samtidigt som vi lyckats stå kvar som en oberoende aktör på marknaden. Utvecklingen de senaste åren med en ökad försäljning och många nya kunder visar att vi har tänkt rätt som hållit fast vid våra värderingar om hög kvalitet och smart design.
   – Dessutom vågar vi gå emot strömmen genom att ha butiken här i den anrika industrimiljön i stället för att flytta till ett vanligt handelsområde, berättar Nils Brolin.

 

Långsiktighet i allt de gör

Ekeby Bruk utmärks av en långsiktighet i allt de gör, där de har valt att fokusera på kvalitet i stället för kortsiktiga vinster. Nils Brolin berättar med stolthet att de har en mycket låg personalomsättning och att de även vårdar sin unika relation med spjutspetsfabriker i Europa.
   – Alla som arbetar i butiken har en stor passion för inredning. Vi har roligt på arbetet vilket jag tror är en anledning till att vi trivs så bra och att de som börjar här stannar. Dessutom lägger vi ned mycket tid på våra kunder för att vi tycker det är roligt och vill få till ett fint slutresultat. Allt oftare handlar det om att hjälpa kunderna med helheten från kök, badrum, golv och förvaring, berättar Nils Brolin på Ekeby Bruk avslutningsvis.

 LÄS MER och låt dig inspireras (extern länk)

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning
 

 

<p>Ekeby Bruk</p>

Öppettider

Måndag–Torsdag 10.00–18.00

Fredag: 10–16

Lördag: 10–14

Söndag: Stängt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!