Familjen Erkstam väljer semester på Åland

ANNONS. Drömmer du om en sommarsemester med mjuka sandstränder, äventyr för både stora och små, shopping, underbar mat och smultronställen i mängder? Tänk tanken att det bara ligger några timmars restid från Uppsala.
   Hur bra är inte det?

7 maj 2019 13:01

Familjen Erkstam från Knivsta är flitiga besökare på Åland. Mamma i familjen har finska rötter, men det är inte bara det som avgör vart familjen väljer att åka för långweekends, eller semesterveckor på våren och under sommaren.
   – Åland är så vackert samtidigt som det är otroligt nära och lättillgängligt. Det är som att vara borta och hemma på samma gång. Sedan finns det så mycket att göra och se: långgrunda sandstränder, bra fiske, fin natur och så vidare. Många stugor har bastu så man kan basta och bada i havet. Underbar kombo, berättar Daniel Erkstam.

Familjen har semestrat på Åland många gånger de senaste 20 åren.
   – Hemmavarande barn just nu är flicka och pojke på 13 och 14. Vi har även tre vuxna/utflugna barn på 19, 24 och 26 som var med tidigare men som ibland kan hänga på till Åland nu som vuxna också. Senast under påskhelgen var vi på en dagstur med Eckerö Linjen då även äldsta sonen med flickvän följde med, berättar Daniel.

Åland erbjuder aktiviteter för alla och en mängd olika boenden. Det finns stugor för stora och små sällskap, allt från lyxiga hus nära havet, till boenden avskilt, eller campingmöjligheter för den som vill ha det.
   På Åland arrangeras en mängd evenemang under hela året, allt från musikfesten Rockoff, marknader, skördefest  och pridevecka  till julmarknad och vikingamarknad. Och gillar du golf så finns det fina möjligheter att gå en runda när du är på besök.
   Många väljer att cykla runt och upptäcka ön som har cirka 30 badplatser och 40 muséer. Och havet är aldrig lång borta.

LÄS MER: Boka ditt semesterpaket med Eckerö Linjen till Åland

Ett tips är att ta morgonturen med Eckerö Linjen från Grisslehamn (anslutningsbussar går från ett flertal orter i Uppland) över dagen och promenera till den långgrunda stranden vid Käringsund för en heldagsutflykt.
   – På Annandag påsk åkte vi på en sådan dagstur till Eckerö. Då får man både god mat och taxfreeshopping och en härlig dag på ön. Med bil kan man även hinna med en tur till Mariehamn. Och utan bil kan man vandra till Käringsund för en utflykt på de röda klipporna vid Käringsunds fyr, gå på Vildmarkssafari eller besöka Jakt- och Fiskemuséet, berättar Daniel Erkstam.
   – En annan kul och inte så känd sak är att det cirka 2 kilometer från hamnen i Eckerö finns en ny och fin curlinghall med två banor. Och för de mindre barnen finns dels Smart Park ungefär fem minuter med bil från hamnen i Eckerö. Och mitt i Mariehamn finns friluftsområdet och bilfria Lilla holmen som är perfekt för barnfamiljer med yngre barn: fin mkt långgrund sandstrand, kaniner, påfåglar och lekpark. Du hittar Lilla holmen söder om Österhamn, tipsar Daniel Erkstam.

Läs mer och boka din kryssning till Åland HÄR (extern länk)

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!