"After Work till havs är ett äventyr i miniatyr"

ANNONS. Det började med tanken på After Work bland kompisarna i fikarummet på jobbet. Någon berättade om en tidigare resa med Eckerö Linjen och snabbt var planerna i gång.

2 maj 2019 13:28

Gänget på 10 personer åker på sin första gemensamma kryssning en solig eftermiddag i mitten av april. Alla har lyckats få ledigt från lunch och man samlas för en läskande dryck i solen på en uteservering vid Stationsområdet i Uppsala i väntan på bussen.
   På anslutningsbussen är stämningen på topp, Lena har köpt lite snacks, och någon har laddat ner taxfreekatalogen och shoppingplanerna tar genast fart.

Vid terminalen i Grisslehamn möts gänget av ett lämmeltåg av nöjda passagerare på väg hem från morgonturen. Några har shoppat presenter, godis, parfym och dryck, ett par familjer har jämt göra med att hålla ihop när barnen får feeling och vill springa nerför rampen, några är en smula rödblommiga av, vad man kan gissa, en sväng på dansgolvet.
   Gemensamt är att alla ser mätta, glada och avslappnade ut.

Klockan är strax innan 15. Kompisgänget går på fartyget och visas till sitt bokade bord med en ljuvlig utsikt över skärgården. Hela gänget beställer dryck och hugger sedan in på den dignande buffén. Joakim har varit med förr och går direkt på den varma delen, där är det ingen kö och nöjd kommer han tillbaka med både oxfilé, lax och spänstig sparris på tallriken.
   Lena och Johanna gillar fisk och skaldjur och är mycket nöjda när de slår sig ner med flera olika sorters delikatesser på sina tallrikar.
   Det tar lite tid innan Håkan kommer till bordet, han har sprungit på bekanta som han inte sett på länge. Ett kärt återseende med löften om en skål i baren senare på eftermiddagen.
   – Man träffar nästan alltid någon man känner, och samtidigt är det just känslan att lämna staden och åka bort som är en del av tjusningen i att ha AW på Eckerö Linjen, förklarar Håkan.

Efter smörgåsbordet beger sig vännerna ner till Klubb Kuling. Maria har precis fyllt år och vännerna passar på att beställa in bubbel för att fira lite extra. Trubaduren drar igång och det tar inte lång tid innan några av vännerna släpper loss på dansgolvet.
   Några strosar ner i taxfreebutiken och kommer tillbaka med både finvin, en ny nattcréme och godis till barnen. Joakim passar på att köpa en flaska fin rom till sin pappa som snart ska fylla 75 och Maria hittar ett nytt halsband med matchande örhängen i present till sig själv.
   Johanna och Gunnar passar på att gå ut på däck och andas in lite havsluft innan de återvänder till vännerna i danssalongen.
   – Det är så himla enkelt att lämna vardagen för ett äventyr i miniatyr. Det är lätt att boka, prisvärt och det är alltid lika roligt oavsett om man åker med kompisarna på jobbet som nu, eller med familjen, säger Gunnar.
   –När man går på after work med jobbarkompisarna i stan så kommer man nästan alltid ifrån varandra efter ett tag, på Eckerö Linjen hinner man umgås på ett annat sätt. Och så är ju maten, oavsett om man väljer buffén, a la carte eller caféet, grym, säger Maria.

Läs mer och boka din kryssning HÄR (extern länk)

Strax efter 19 samlar de ihop sina saker och gör sig klara för hemfärd. I sakta mak strosar de av båten, med sina shoppingfynd, en smula rosiga från dansen.
   – Jag är fortfarande mätt, utbrister Alicia och efter lite diskussion kommer hon och Johanna fram till att det bästa på smörgåsbordet var alla kalla rätter. Lax, räkor, röror, ostar, fräscha grönsaker och allt annat gott.

Det går snabbt och smidigt att hitta anslutningsbussen som tar dem hem igen. Stämningen är god och strax innan 21 är gänget hemma i Uppsala. Johanna och Joakim tar sina cyklar hem för att hinna natta barnen. Resten av gänget går vidare för att träffa några andra kompisar innan de rundar av kvällen.
   Fortfarande mätta, glada och avslappnade.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!