När utmanar du dina kollegor på curling?

Annons. Curling är för många mest känt en sport som engagerar många under vinter-OS vart fjärde år. En vanlig missuppfattning är att det är svårt att lära sig. Lagspelet curling är tvärtom lätt att lära sig och perfekt anpassat för teambuilding då det tränar samarbete och passar alla åldrar.

4 september 2018 12:41

Bredvid Stenhagens idrottsplats ligger Lillskärs curlinghall som byggdes för 10 år sedan och i dag drivs av Curlingcompaniet. I hallen tävlar och tränar IK Fyris Curling där exempelvis dubbla OS-guldmedaljören Anette Norberg är medlem. Curlinghallen går dessutom att boka för privatpersoner och företag.
   – Många känner inte till de möjligheter som finns med att ha en heldagskonferens eller kickoff hos oss. Då curling är ett lagspel för alla åldrar passar det otroligt bra för teambuilding och andra företagsevenemang, berättar Alexander Foxegård som är platschef på Curlingcompaniet.

 

Enkelt med kul konferens och middagsbuffé

Hur kan en konferensdag se ut på curlinghallen?
   – 
Konferensdeltagarna brukar komma hit på morgonen mellan klockan 7 och 9. Om man önskar kan vi fixa frukostmackor vid sidan av te och kaffe. Sedan kör de flesta ett konferenspass innan det blir dags för ett tvåtimmars pass med curling. När gruppen har spelat klart så står lunchen serverad i vår cafédel. Sedan kan man fortsätta med möte i vårt fina konferensrum. Tack vare ett nytt samarbete med Högbergs Catering kan vi dessutom erbjuda flera olika middagsbufféer. För den som vill ha enklare mat har vi även ett samarbete med en lokal restaurang i Stenhagen. Vi gör det enkelt för att få en riktigt kul konferens eller teambuildingaktivitetet. Företag säger ofta att de känner sig litet vip:ade när de är här, då de har hallen och konferensen för sig själva. Vill de vara kvar senare på kvällen är det heller inga problem, berättar Alexander.

Krävs det några förkunskaper för att spela curling?
   – Inte alls. Tvärtemot vad många tror är det faktiskt lätt att lära sig curling. Redan efter en halvtimme så har de flesta fått en känsla för hur det fungerar. Stenarna kanske inte hamnar exakt där du tänkt dig, men alla lär sig snabbt. Jag har erfarenhet av många idrotter själv och skulle säga att curling är det du som nybörjare lär dig allra snabbast, förklarar Alexander.

LÄS MER och boka på Curlingcompaniets hemsida (extern länk)

 

Perfekt för teambuilding

Curling är som sport perfekt anpassat för teambuilding, då alla oavsett ålder kan spela och det alltid spelas i lag med fyra deltagare.
   – Alla i laget är hela tiden aktiva. En spelare i laget visar var man ska sikta, en skickar i väg stenen och de två andra sopar för att styra riktning och längden. Det är inte heller säkert att de med tidigare erfarenhet av idrott klarar sig bäst. Ganska snart så förstår även nybörjare att det handlar mycket om taktik där det gäller att prata ihop sig i laget och få till ett bra samarbete.

Hur stora grupper kan ni ta emot?
– På curlingbanan kan vi ta grupper upp till 40 personer, med upp till 10 personer per bana. I vårt café har vi 24 platser för fika eller måltider. I vårt fina konferensrum med glasväggar har vi 24 platser vid sittning vid konferensbord eller upp till 50 personer vid biosittning.
    Under curlingpassen ställer IK Fyris upp med instruktörer som ger deltagare fullt fokus så att alla får hjälp att komma igång.
   – När man kommer hit får man låna all utrustning i form av särskilda skor, kvastar, hjälmar och lånejacka. Idealt är att man är 6-8 personer per bana, då brukar det bli roligast. Då sopandet är svårast att lära sig så vill de flesta få skicka iväg sten så ofta som möjligt.

 

Bjud in hela företaget till Curlingcompaniet

Om en grupp som besöker er får blodad tand, kan de träna mer kontinuerligt då?
– En av våra roligaste satsningar är faktiskt att vi har en curlingliga i tre divisioner där nybörjarlag kan ställa upp. Vi har ett tiotal företag som har lag i serien, såsom till exempel GE Healthcare, Know IT, JM med flera. Har ni inte provat på curling ännu, så tycker jag verkligen ni ska förlägga nästa konferens eller teambuilding här. Hör av er till oss så skräddarsyr vi ett passande program för er, säger Alexander Foxegård på Curlingcompaniet avslutningsvis.

• • • • • • • • •

Vilken buffé väljer ni till kickoffen?

Buffé 1: Västerbottenpaj, fläskfilé, tomat och löksallad, potatissallad med vinegrette eller potatisgratäng, smör och bröd.

Buffe 2: Varmrökt lax med kesosallad, kycklingsallad med rostad paprika och kapris, krämig vegetarisk pastasallad eller potatisgratäng, sallad, pickles, smör och bröd.

Exklusiv Buffé: Mangofrästa räkstjärtar med jungfrusallad och chilicreme, oxfilémedaljong, krämig rotfruktsgratäng, saffrans-färserad laxbakelse med savoykål på en svamp-bulgurbädd, samt fetaostgratäng och rödbetor med kapris och persilja. Inlagd gurka, rödlöksmarmelad, smör och bröd. Passionsfrukts-créme med moccagrädde.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning
 

<p>Curlingcompaniet Uppsala</p>

 

Hemsida: www.curlingkompaniet.se

 

E-post: kansli@curlingcompaniet.se

Telefon: 018 - 46 80 70

Öppettider. 7-23 alla dagar, med möjlighet till utökning vid överenskommelse.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!