Fia hjälper dig att hitta rätt bland höstens tapettrender

ANNONS. Hösten är här. Snart exploderar naturen i mustiga rödbruna färger innan den till slut går i idé i väntan på vårsolens värme. Nu är det dags att boa in sig inomhus. Och varför inte göra det med nya fräscha färger eller tapeter? Under Coloramas tapetveckor har du möjlighet att botanisera bland höstens alla trender och nyheter.

12 september 2018 22:11

–När man är stor ska man vara snäll. Den sägningen har du säkert hört förut. Några som definitivt gjort det är Colorama, Sveriges största kedja för färg, tapet, golv och kakel. Och har du besökt Coloramas butik i Uppsala så vet du att de lever efter den devisen.
   De du träffar på i butiken finns där inte bara för att sälja tapetrullar och färg till dig, de vill mer än så. Tillsammans bjuder de på en enorm kunskap och lång erfarenhet som de inget hellre vill än att dela med sig av, för att ditt projekt ska bli en succé.
   – Självklart ger vi råd och tips men vi bryr oss om våra kunder mer än så, berättar Sofia (Fia) Rosenlund som arbetar som säljare i Coloramas butik på Kungsgatan. Alla kunders projekt bjuder på olika utmaning som det är roligt att engagera sig i.

Engagemanget betyder att Fia och hennes arbetskamrater inte bara plockar fram det kunden ber om. Ibland kan det rentav vara så att de får lov att bromsa entusiasmen en smula.
   – Grejen med de mer kulörstarka färgerna är att de liksom ”växer” när de kommer upp på väggen, berättar Fia. Slutresultatet kan då bli att färgen tar över hela rummet och inte alls skapar den känsla som kunden tänkt sig.

Mobiler och surfplattor är bovarna bakom ett annat misstag. När man surfat fram en störtskön inspirationsbild och sedan försöker hitta de mysiga kulörerna från bilden kör man snart fast. Här behövs den professionella kunskap, om ljusförhållande och andra faktorer som påverkar slutresultatet, som Fia och hennes kamrater erbjuder.

Under en lång tid har vi varit rätt sparsmakade med färg och tapetval. Oftast har valet fallit på vita väggar och diskreta tapeter för att i stället färgsätta hemmet med textilier och inredning. Men nu pekar det i en helt annan riktning.
   – En väldigt stark trend är att många väljer att sätta färg på sina gamla vita väggar, säger Fia. Här väljer man gärna typiskt skandinaviska kulörer som ”smutsigt” grönt och blått.

Bland tapeterna går fortfarande de blommiga typerna bra och när man tittar på de nya kollektionerna så har Fia det givna förslaget.
   – Varför inte ta med sig allt det vackra från den färgsprakande hösten in? Höstkollektionerna innehåller härliga mustiga gula och jordiga toner för dig som vågar ta ut svängarna lite.

Just nu (21 september - 7 oktober) har Colorama tapetveckor – med riktigt sköna priser – så ta en sväng förbi och hitta tapeterna för ditt nya spännande hem, med hjälp av Fia och hennes kamrater i butiken.

LÄS MER om Colorama Uppsala (extern länk)

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning
 

 

<p>Colorama Uppsala</p>

Kungsgatan 74

Öppettider:

Vardagar: 6.30 – 18.00

Lördagar: 10.00 – 15.00

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!