Thomas hittar den bästa miljöbilen för varje kund

ANNONS. Miljöbil eller inte är den stora frågan för den som ska köpa en ny bil idag. På Aros Auto i Enköping hjälper Thomas Löfgren och hans kolleger kunderna att hitta rätt. Riktigt populära, inte minst som tjänstebilar, är Kias laddhybrider. Snart finns de i ännu fler modeller.

30 september 2019 13:49

De senaste årens rapporter om klimathot och bilbolagens satsningar på alternativa bränslen har gjort att många funderar på hur de ska tänka när de köper bil.
   – Vi får väldigt många frågor om det. Även om miljöbilarna har funnits ett tag nu så finns det så mycket att välja bland, säger Thomas Löfgren, säljare på Aros Auto i Enköping. För honom och hans kolleger är naturligtvis målet att hitta den ultimata bilen för varje enskild kund. Tillsammans med kunden tittar de på hur ofta och hur långa sträckor bilen kommer att köras och resonerar kring hur de olika bilmodellerna i sortimentet skiljer sig åt.


Faller valet på en miljöbil finns det i sin tur tre varianter att välja bland. Hybriden, som tankas med vanligt bränsle men som även har en elmotor, den renodlade elbilen och laddhybriden, eller plug-in som Kia kallar den, som går att tanka både på traditionellt sätt och genom ett eluttag. Samtliga varianter finns till försäljning hos Aros Auto i Enköping.
   Till företag säljer vi mycket miljöbilar eftersom det är väldigt förmånligt att ha som tjänstebil, berättar Thomas Löfgren.
   Förutom den bonus som alla som köper laddhybrid eller elbil kan utnyttja leder valet även till sänkt förmånsskatt för den som använder sin tjänstebil privat. De exakta skattesänkningarna beror på modell och utrustning.
   – Skattesänkningen och förmånsvärdet kan vi säljare hjälpa till med att räkna ut.

Inte minst är det plug-in-bilarna som är populära. Niro Plug-In Hybrid har av Teknikens Värld utsetts till Sveriges bästa laddhybrid för sin långa räckvidd, och en annan favorit är Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid. Även den en prisbelönt bil. 2018 vann den Teknikens Världs Stora bilpris. En sak många köpare reagerar på när det gäller Kias miljöbilar är att de får mycket bil för pengarna.
   –I vissa fall kan det skilja uppåt 200 000 kronor om man jämför med motsvarande modell hos andra tillverkare. Dessutom har Kia väldigt förmånliga garantier, säger Thomas Löfgren och nämner den uppskattade nybilsgarantin på sju år eller 15 000 mils körning som det främsta exemplet.

Thomas Löfgren, Privat och Företagsförsäljning


Thomas är noga med att informera alla som köper elbil eller laddhybrid om vikten av att tänka på elsäkerheten vid laddning hemma, eftersom hemmagjorda lösningar kan orsaka olyckor och bränder.
   – Om du ser till att det kommer en behörig elektriker och installerar en laddbox hemma hos dig kan du söka bidrag för delar av kostnaden.

Bland privatpersoner är den vanliga hybriden fortfarande den populäraste miljöbilen, men Thomas har märkt att laddhybrider och elbilar börjar sälja mer och mer även här. Detta lär förstärkas ytterligare nästa år när Kia satsar på två nya plug-in-bilar, i form av Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid och XCeed Plug-in Hybrid.
  –Även om många privatpersoner tycker  att det är lite för tidigt att satsa på miljöbil brukar de som ändå gör det bli väldigt nöjda, sammanfattar han.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

 

Det finns tre vanliga varianter på miljöbilar:

Hybriden: Bilen tankas med traditionellt bränsle men har en elmotor som laddas upp av förbränningsmotorn och energi som bildas vid inbromsningar. Exempel: Kia Niro hybrid.

Laddhybriden: En bil med förbränningsmotor och elmotor som både kan tankas med traditionellt bränsle och genom el-laddning. Exempel: Kia Niro Plug-In Hybrid och Kia Optima Sportswagon Plug-In-Hybrid. Från och med 2020 även Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid och XCeed Plug-in Hybrid.

Elbilen: En renodlad elbil som tankas genom eluttag och drivs av elmotor. Exempel: Kia e-Niro och Kia e-Soul.

 

 

 

Ring: 0171 – 381 20

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!