Med en auktoriserad verkstad slipper du onödiga extrakostnader

ANNONS. Med dagens tekniskt avancerade bilar blir det allt viktigare att låta bilen servas av en auktoriserad märkesverkstad. På Aros Auto i Enköping har man lång erfarenhet av att ta hand om både bilarna och deras ägare på bästa sätt.

14 oktober 2019 10:24

Aros Auto i Enköping är auktoriserad märkesverkstad för Kia, Subaru och Saab. Det innebär att verkstadens tekniker är utbildade och certifierade för alla serviceåtgärder som måste göras, även på de senaste modellerna av Kia och Subaru.
   – Vi lägger mycket tid och pengar på att skicka våra tekniker på utbildning, men då kan vi också sticka ut och säga att vi har den senaste tekniken och kunskapen och att vi har direktkontakt med tillverkarna, säger verkstadschefen Ulrika Ståhl.

Genom att vända sig till en märkesverkstad som Aros Auto i Enköping med sin Kia eller Subaru får man bilen servad och reparerad av personal som är specialiserade på bilen. Dessutom får man den värdefulla stämpeln i serviceboken som visar kommande ägare att bilen har blivit skött på bästa möjliga sätt.
   – Vi har delat upp personalen så att vissa har specialiserat sig på Kia och andra på Subaru. Det gör att de lär känna bilarna extra bra. Med den erfarna och kompetenta personal vi har är det otroligt roligt och tacksamt att vara verkstadschef, säger Ulrika Ståhl.

En fördel med certifierad verkstad som kanske inte alla känner till är de många extratjänster som ingår vid servicen.
   – När bilarna servas hos oss genomgår det också en rostskyddskontroll, får förlängd vägassistans och får mjukvara som kartor och navigation uppdaterade. Totalt är det tjänster för 2 800 kronor, säger Ulrika Ståhl.
   Hon berättar att det inte sällan kommer Kia- eller Subaruägare till verkstaden efter att ha fått bilen servad någon annanstans, och som nu behöver få dessa uppdateringar gjorda.
   – Och då har vi ju inget annat val än att ta betalt för det som skulle ha ingått om de hade vänt sig till oss från början.

För den som köper en ny bil medföljer en nybilsgaranti på tre år för Subaru och hela sju år för Kia. Men då måste bilen servas och ses efter på rätt sätt. Även här finns det stora fördelar med att vända sig till en auktoriserad verkstad.
   – Om det händer något med bilen och det blir aktuellt för garantin att utfalla kommer tillverkaren ändå att kräva att en märkesverkstad går igenom bilens servicehistorik. Att den har fått rätt olja och servats med rätt intervaller. Då är det förstås enklast om all information redan finns hos oss.

För Saabägare fungerar Aros Auto i Enköping som märkesverkstad på samma sätt som under den period då butiken och verkstaden var ”Saab” med hela Enköping.
   – Både erfarna mekaniker och vårt goda renommé hänger med från den tiden. Vi har till och med bilägare som kommer hit regelbundet utan sina bilar, bara för att ta en kopp kaffe och prata. Människor trivs hos oss och det är precis så vi vill ha det. Vi tar inte bara hand om deras bilar utan även om dem själva, säger Ulrika Ståhl.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

Förutom auktoriserad Kia-, Subaru- och Saabservice erbjuder verkstaden vid Aros Auto Enköping reservdelar, rekond, däckhotell och nymontage. Sedan i somras finns också en glastjänst med byte och kalibrering av vindrutor samt lagning av stenskott.

Läs mer på https://arosauto.se/service/

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa