Aros Auto är Enköpings mest personliga bilhandlare

ANNONS. Aros Auto, tidigare Bilforum, har under 2018 haft ett starkt år. Med fokus på Kia och Subaru samt en utökad kapacitet på serviceverkstaden ser de ljust på framtiden.

6 mars 2019 17:09

När vi hälsar på i bilhallen hos Aros Auto i Enköping möts vi av samma glada ansikten som kännetecknat företaget under alla år. I en ny tid ligger nu allt fokus på Kia och Subaru, där flera spännande produktlanseringar kommer under året. Kombinationen av den familjära känslan och tekniskt innovativa bilar är en viktig grund i företaget.

Bengt Egnesund, vd Aros Auto


– Vi är ett familjeföretag och vill att både anställda och kunder ska känna det, en trygghet och ett välkomnande. I en familj måste man kunna ha högt i tak och diskutera och hitta lösningar även om man inte alltid tycker likadant om saker, säger Bengt Egnesund, vd på Aros Auto och fortsätter:
   – Vi ser på framtiden med god tillförsikt. Aros Auto är ett starkt inarbetat varumärke, även om det är nytt i Enköping. Samtidigt arbetar vi med Kia som är ett starkt bilmärke i både Enköping och Västerås. I Enköping har vi dessutom även  Subaru som är ett fint varumärke med en stabil kundkrets. Så som företag är vi ovanligt kompletta med ALLT under ett tak och har kompetenta erfarna medarbetare i alla våra anläggningar. Vi har alltid haft ett långsiktigt fokus samtidigt som man inte får somna till utan måste vara på tå för förändringar hela tiden.

– Den höga servicenivån är grunden i allt på Aros Auto, utvecklar Andreas Egnesund, servicemarknadschef på Aros Auto i Västerås. Det ska vara enkelt att äga en bil när du köpt den hos oss. Du vet att du kan vända dig till oss oavsett vilka problem som dyker upp, om det så är olycka, garanti, service eller byte av bil förstås. Säg vad du vill göra, vi löser det.
   – Hos oss är man alltid välkommen att komma förbi bara för att ta en kopp kaffe. Som en av Enköpings äldsta bilhandlare har vi haft kunder i generationer, den personliga kontakten är A och O. Sedan är det också kul att kunna presentera spännande produktnyheter som till exempel nya Subaru Outback. Den modellen finns dessutom i en specialdesign i nedtonad svart med gröna detaljer inspirerad av norrskenet, förklarar Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping.

Även vad gäller Kia finns det flera nyheter att berätta om hos Aros Auto.
   – På grund av det stora intresset för Kia Niros hybrid och labbhybrid, är det nu glädjande att Kia på allvar tagit steget in på elbilsmarknaden. Nya Kia e-Niro har en räckvidd på hela 45 mil på en laddning och dessutom riktigt bra bagageutrymme. Smarta funktioner som autobroms (som ser gående och cyklister), backkamera och anpassningsbar farthållare är standard. Kombinationen av Kia och Subaru gör att vi på riktigt kan erbjuda bilar som passar alla målgrupper, berättar Lars Hillerstig.

Fokuset på två bilmärken gör också att Aros Auto än mer kommer kunna utveckla sin servicenivå.
   – Vi har redan märkt av fördelarna på både sälj- och servicesidan när vi nu fokuserar vårt kunnande på Kia och Subaru. I och med den tekniska utvecklingen så ställs högre krav på kunnande i alla led från oss som bilåterförsäljare. Det betyder att vi behöver arbeta ännu närmare bilmärkena för att uppnå den höga kvalitet i bemötande och service som vi förväntas göra, förklarar Lars.
   – Samarbetet mellan våra anläggningar i Enköping och Västerås är även det en fördel för kunden, fyller Andreas Egnesund i, då du som kund kan få hjälp med all service och reparationer under samma tak. Oavsett om det gäller plåt, lackering, glas eller försäkringsärenden. Det blir en extra trygghet.
    – Den personliga kontakten mellan oss som arbetar här och kunder är det som gjort att vi som arbetar här trivs så bra. Jag är nu inne på mitt 30:e arbetsår här, berättar Stefan Karlsmyr, säljare på Aros Auto.

Aros Auto i Enköping fortsätter verkar i linje med den tradition som funnits med sedan Bilforums tidigare ägare Alf Johansson.
   – Vi tror mycket på Enköping som är en expansiv ort. Det är en spännande resa som vi är inne i nu att vara med och inkludera före detta Bilforum i Aros Auto-koncernen. 
   Bilforum är i grunden ett gammalt familjeföretag och vi har många värderingar gemensamt. Med namnbytet till Aros Auto Enköping AB blir det tydligare för kunden och en större sammanhållning i koncernen, säger Bengt Egnesund, vd på Aros Auto.
    – Vårt engagemang lokalt i Enköping är lika starkt som någonsin förr. Vid sidan av min roll som platschef är jag även lokal delägare i Aros Auto. Kombinationen av kontinuitet med historien och att utvecklas i takt med tiden är otroligt viktig. Exempelvis tror vi att allt fler i Enköping kommer att pröva på nya ägandeformer så som privatleasing. Sedan kommer vi även att fortsätta vårt samarbete med Westerlundska gymnasiets fordonsprogram, idrottsklubbar, Ung företagsamhet, Lions och nätverk som Relation. Alla nya såväl som gamla kunder är varmt välkomna till oss, avslutar Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

<p>Aros Auto Enköping</p>

Ring: 0171 – 381 20

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa