Folke Bennboms vision ger tillbaka till idrotten

ANNONS. I höstas kunde de första gästerna på Arenahotellet vid Gränby sportfält checka in och boa in sig bland nya lakan och kuddar i något av de 200 rummen. Entreprenören och eldsjälen Folke Bennboms vision hade äntligen blivit verklighet. Tyvärr fick Folke inte uppleva händelsen då han gick bort 2015.

21 mars 2018 14:14

- Arenahotellet föddes egentligen när Folke borde gått i pension, säger dottern Kajsa Bennbom Lindner. Han lämnade visserligen ledningen för Eklundshof men att slå sig till ro var inte något som låg för honom.

Kajsa berättar att Folke under en helgtripp till Sälen stötte ihop med några spelare från Sirius A-lag som berättade att en hall, det vore minsann mumma att träna i. Väl hemma, ett par dagar senare, kontaktade Folke en arkitekt som delade hans kärlek till bandyn och två år senare stod Relitahallen klar.
   Hallen blev en succé och lag från andra delar av landet och ända från Finland och Ryssland hyrde in sig för att träna där. Och det är nu Arenahotellet började hända. Folke såg behovet av ett hotell nära de framväxande idrottsanläggningarna i Gränbyområdet. Ett hotell anpassat för idrottsmän.
    När han spanat in marken där hotellet nu står gömde han sig på sin kammare och ritade och grunnade utan att berätta för någon, utom för byggprojektledaren Göran Blomgren som han tidigare samarbetat med.
   När de ritat klart togs kontakt tog med kommunen om ett köp av marken, men där tog det stopp. Istället erbjöds Folke att delta i en tävling om vem som på bästa sätt kunde exploatera marken. Kravet var att ett genomarbetat förslag skulle ligga på kommunens bord inom åtta veckor. Nu dög inte kammaren längre utan nu gällde högt tempo och större resurser. Folke pratade med dottern Kajsa som tände på alla cylindrar.
   - Jag kände direkt att det var en fantastisk idé, säger Kajsa. Efter åtta veckors hårt arbete hade vi tagit fram alla de dokument och ritningar som krävdes och med en dryg timmes marginal lämnade vi in vårt bidrag.

Bidraget fick skyhöga poäng på flera punkter, bland annat handikappanpassning, och vann möjligheten att teckna avtal om bygglov. Några andetag senare var arbetet igång igen men under processen inträffade en tragedi när Folke gick bort.
   - Röster höjdes för att lägga ner projektet, berättar Kajsa. För mig var det helt otänkbart. Dels var det alldeles för bra och dels kändes det viktigt att fullfölja Folkes vision.

LÄS MER om Arenahotellet och boka online (extern länk)

Ett samarbete inleddes med Kalixföretaget PartGroup och familjen Lundholm, som har ett koncept för prefabricerade rum. Ett samarbete som gjorde att Folkes Bennboms dröm nu är verklighet. Ett äkta idrottshotell med extra långa sängar för basketspelare och en hel korridor anpassad för handikappidrottare.
   - Utan PartGroup och familjen Lundholm, som nu också äger hotellet, hade det blivit svårt att driva projektet i mål. De har gjort en fantastisk insats.

Hotellet invigdes i början av november förra året och Kajsa är säker på sin sak.
   - Under invigningen stod Folke och sjöng med vid flygeln, med ett leende på läpparna.


Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!