Office One invigdes på Arlanda

Under onsdagen invigdes kontorshuset Office One på Arlanda.

16 maj 2019 10:25

Byggnaden består av 15 000 kvadratmeter kontorsyta och tio våningsplan. Största hyresgästen hittills är United Spaces coworkingkontor på 2400 kvadratmeter. Här ska företagare kunna arbeta i flexibla lokaler samtidigt som de kan möta andra företagare och inspirera varandra. Företaget har även stora kontorshotell intill Centralstationen i Stockholm samt i centrala Göteborg och Malmö.

Det nya kontorshuset Office One som ägs av Swedavia, ligger bara några meter utanför Sky city med direkt anslutning till terminal 4 och 5. Närmaste granne är Clarion hotel och det kommande Comfort hotel som kommer bli Nordens största flygplatshotell.

Här förväntas många nya arbetsplatser skapas de närmaste åren. Ambitionen är att fördubbla antalet arbetstillfällen i flygplatsstaden från dagens 27 000 till hela 50 000 de närmaste tio åren.

Under invigningen arrangerades ett panelsamtal på temat morgondagens arbetsplatser och hur företagen kommer att behöva anpassa sig efter människors nya flexibla sätt att arbeta.

– Utvecklingen av ett Airport City Stockholm kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Sverige. Flygplatsen är optimal som etableringsplats för framtidens sätt att arbeta, öppet, internationellt, flexibelt och med fokus på mötet mellan människor. Jag är stolt över att idag få inviga Office One, sa Karl Wistrand, vice vd på Swedavia bland annat under invigningen.

LÄS MER HÄR: Jetpak flyttar från Solna till Arlanda

United Spaces

United Spaces är en av Nordens ledande aktörer inom coworking med drygt 13 000 kvadratmeters kontorsyta i regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Företaget ägs numera av fastighetsbolaget Castellum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom