Uppsalabolag köps upp – för fem miljarder

E-handelsföretaget Etraveli, med huvudkontor i Uppsala, säjs till riskkapitalbolaget CVC Capital Partners för 508 miljoner euro.

20 juni 2017 09:51

Etraveli är inget känt namn i sig. Men deras varumärken är desto mer bekanta.

LÄS MER: "Kommer hjälpa oss att växa." Nyanställer i Uppsala.

Genom sajter som Supersavertravel, Travelstart och Flygresor.se är Etraveli Europas tredje största onlineresebyrå med flygfokus. Företaget är verksamt i 46 länder och sålde flygbiljetter och andra tjänster för cirka 18 miljarder kronor i fjol.

– Det är med glädje och stor förväntan vi idag välkomnar våra nya ägare, CVC. CVC visade tidigt i bolagets försäljningsprocess att de förstod både våra framtida utmaningar och möjligheter. Tillsammans med CVC kommer vi att ytterligare höja våra ambitioner och sträva efter att öka vår internationella närvaro, både organiskt och genom förvärv, säger Mathias Hedlund, VD för Etraveli sedan 2014, i ett pressmeddelande.

Bolaget startades för 17 år sedan i Uppsala av Ralph Axelson som Seat24. 2007 slogs Seat 24 samman med Svenska Resegruppen och bolaget fick namnet Etraveli, som är en förkortning av European Travel Interactive. Sedan köpte riskkapitalisten Segulah majoriteten av aktierna för att sedan avlösas av tyska mediebolaget ProSiebenSat1.

Etraveli har även kontor i Stockholm, Göteborg och Miami, samt verksamhet i Indien och Polen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Kihlander