Tio dagar kvar till valborg. Studenter, poliser, kommun och arrangörer håller på att arbeta för fullt med förberedelserna inför den stora festhelgen i Uppsala och nog är det många som hoppas att 30 april bjuder på både sol och värme i år. Men tyvärr verkar vädergudarna vilja något annat. Enligt SMHI:s något dystra prognos väntas det nämligen inte komma in någon värme över Uppsala den närmaste tiden.

– Det allra kyligaste vädret ser ut att försvinna från landet, men någon sommarvärme ser det inte ut att bli på valborg i år, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Fredagens prognos vittnar om en valborgstemperatur på cirka nio plusgrader och växlande molnighet. Eventuellt bjuder dagen också på en del regn. Men Sandra Andersson poängterar att prognosen än så länge är väldigt osäker.

– Vi har väldigt lite material att kolla på än, i och med att det är så många dagar kvar. Det är mycket som kan hända innan dess. Dagarna innan valborg har vi mer material och det ser inte ut att slå om till högre temperaturer under dessa dagar.