Året inleds med pizzafest

När det tjuter i öronen, huvudet vibrerar och tungan känns som en t-rödmarinerad lovikavante på nyårsdagens morgon utgör ett friskt grönt äpple inget realistiskt botemedel. Fett och mastig ska medicineringen vara - gärna i form av en hamburgare eller en pizza.

På Pinocchio hade Yakop och David Melke fullt upp. I bakgrunden jobbar Rafick Sahamiyan.

På Pinocchio hade Yakop och David Melke fullt upp. I bakgrunden jobbar Rafick Sahamiyan.

Foto: Elin Larsson

Uppsala2011-01-01 19:31

Konsumtionen av pizza påstås faktiskt fördubblas under nyårsdagen då en stor del av svenskarna traditionsenligt vältrar sig i bakfylleångest. Det bekräftas också av bröderna David och Yakop Melke som driver pizza- och kebabbaren Pinocchio på S:t Olofsgatan.
När UNT hälsar på ringer telefonen oavbrutet och degen knådas i ett tempo som knappast kan vara bra för hjärtat. Pizza efter pizza matas in i ugnen och David Melke förklarar att de egentligen borde vara dubbelt så många i dag, sex personer i stället för tre. För att klara arbetsbelastningen bakar de pizzorna innan någon ens hunnit beställa dem. Tio ständigt förberedda pizzor krävs för att samtliga festnattens offer ska få sin föda i tid.

– En sådan här dag väljer 99 procent av gästerna den mäktigaste pizzan vi har: Kebab La Colina, avslöjar David Melke medan han lufter luren ännu en gång.
– När folk har varit ute och festat vaknar de hungriga. Kanske har de ingen mat i kylskåpet eller orkar inte laga till någonting. I stället kommer de hit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om