Det är inte bara i riksdagen som socialdemokraterna och miljöparitet har problem med att få igenom sin budget. I landstinget har statsminister Stefan Löfven sin motsvarighet i landstingsstyrelsens ordförande Börje Wennberg (S). Sedan vänsterpartiet hoppade av samarbetet med S och MP har det svajat rejält kring makten och många har säkert undrat hur de rödgröna partierna ska klara sig.
LÄS MER: Budgetstriden är över
Eldprovet var gårdagens omröstning om budgeten för 2016. Efter nära fem timmar lyckades fullmäktige landa i ett beslut som räddar det rödgröna styret. Tricket var att dela upp budgeten i små delar och rösta om varje. Inte så vanligt, men har praktiserats tidigare och allt är i enlighet med vad kommunallagen säger.
Börje Wennberg och Johan Edstav (MP) var nöjda. De fick igenom nästan allt, inklusive den omdebatterade skattehöjningen och taxan för kollektivtrafiken. Det som inte gick hem tror de sig klara i alla fall.
Kanske var också vänsterpartiets landstingråd Sören Bergqvist nöjd. Han som lämnade det rödgröna samarbetet med buller och bång, just på grund av skatten och kollektivtrafiken. Efter tisdagens utslag i fullmäktige har han visat sina väljare att vänstern inte godtar vad som helst, samtidigt som den rödgröna budgeten slapp igenom - det är ju inte kul att fälla sina kamrater även om relationerna tynger.
Kort efter omröstningen dök dock anklagelserna om fulspel upp. Både centern och moderaterna ansåg att socialdemokraterna och miljöpartiet gått för långt när de manövrerade ut alliansens förslag genom att lägga sin röst på vänstern och sedan trumfa igenom sin egen budget.
I landstingsfullmäktige precis som i riksdagen är det sverigedemokraternas inflytande som spökar, i alla fall om man ska tro Börje Wennberg. Han och Johan Edstav anklagade snabbt alliansen för att låta SD få makt över budgetprocessen, och framställde samtidigt sig själva som fullmäktiges good guys som avstyrt det hela. SD å sin sida anklagade de rödgröna för rävspel och alliansen för att vara flata som sade ja till omröstningsprocessen, trots att de egentligen inte ville ha den.
Även om landstinget nu har en budget för 2016 så återstår det dagliga politiska gnetandet. S och MP kommer att behöva söka stöd hos övriga partier för att få igenom sin politik i varje kontroversiell fråga. Det saknas inte utmaningar. Enligt den senaste prognosen väntas Akademiska sjukhuset göra ett nytt mångmiljonunderskott i år. Vårdköerna är kvar liksom bristen på läkare och sjuksköterskor.
Återstår att se om Börje Wennberg och Johan Edstav förmår skapa de majoriteter som krävs efter tisdagens turbulens.
Inte blir det lätt.