1 kg fiskfilé (torsk, sej, hoki eller kummel)
5 dl creme fraiche
5 dl turkisk yoghurt
1 msk potatismjöl
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk torkad dragon
1. Lägg valfri fiskfilé i en ugnsform. Blanda creme fraichen med turkisk yoghurt. Tillsätt salt, peppar, dragon och potatismjöl.
2. Häll blandningen ovan på fisken. Lägg fisken i ugnen, som ska stå på 175 grader, i ca 20-25 minuter.
3. Servera den färdiga fisken med kokt potatis och en god blandad sallad.
En blandad sallad kan till exempel vara: rivna morötter, tomat, gurka, ruccola sallad och en citronskiva.
Jag brukar servera detta även med kokt broccoli till mina barn.
Dragonfisk
Reportage om förskolekocken Raquel Canas. Hon vet vad som går hem i matväg hos småbarn. På bilden: dragonfisk med potatis, broccoli och lite sallad.
Foto: Erik Kulo
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!