Dragonfisk

Reportage om förskolekocken Raquel Canas. Hon vet vad som går hem i matväg hos småbarn. På bilden: dragonfisk med potatis, broccoli och lite sallad.

Reportage om förskolekocken Raquel Canas. Hon vet vad som går hem i matväg hos småbarn. På bilden: dragonfisk med potatis, broccoli och lite sallad.

Foto: Erik Kulo

Mat & dryck2012-02-23 08:10


1 kg fiskfilé (torsk, sej, hoki eller kummel)
5 dl creme fraiche
5 dl turkisk yoghurt
1 msk potatismjöl
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk torkad dragon
 
1. Lägg valfri fiskfilé i en ugnsform. Blanda creme fraichen med turkisk yoghurt. Tillsätt salt, peppar, dragon och potatismjöl.

2. Häll blandningen ovan på fisken. Lägg fisken i ugnen, som ska stå på 175 grader, i ca 20-25 minuter.

3. Servera den färdiga fisken med kokt potatis och en god blandad sallad.
En blandad sallad kan till exempel vara: rivna morötter, tomat, gurka, ruccola sallad och en citronskiva.

Jag brukar servera detta även med kokt broccoli till mina barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!