Dalkurd möter Frej i årets första match och Valentic vet exakt vad han önskar från säsongens 90 första minuter.

– Att alla ska vara friska när matchen är slut, det är det enda jag önskar och ber till Gud om, säger Valentic.

Hur ser du på era första veckor?

Artikelbild

– Jag är positivt överraskad på vilket sätt spelarna har tränat, plockat idéer och redan nu i spelet börjat utnyttja idéerna i hur vi spelar, anfaller och försvarar oss. Jag hoppas att de visar det mot Frej.

Dalkurd kommer till spel med samtliga spelare preliminärt. Någon startelva hade inte Valentic tagit ut under onsdagen utan den kommer att presenteras vid lunchtid under torsdagen. Bara några timmar innan match.

– Det är alltid lite småkänningar så vi stämmer av det med spelarna när de vaknar och vid lunchen drar vi startelvan.

Planerar du många byten?

– Man ska vara försiktig i den första matchen. Vårt fyssystem har dock visat att vi har några spelare som redan nu klarar 90 minuter, men vi kommer att ta det försiktigt.

Matchen mot Frej är det sista Dalkurd gör på svensk mark innan man på lördag åker till portugisiska Algarve för att delta i Atlantic Cup där man ska möta irländska Shamrock Rovers och tjeckiska Jablonec.

– Vi kommer att analysera matchen mot Frej ordentligt utifrån den matchplan vi har. Efter första matchen finns det alltid extremt mycket jobb kvar. Vi kan utnyttja tiden maximalt i Portugal med egen plan och träna när vi vill. Då ska vi också testa olika varianter i försvars- och anfallsspel, säger Valentic.