Och så, bara ett par dagar in på SM-säsongen, kom succén direkt:

Seger i första SM-deltävlingen under lördagen, tillika kval inför SM-veckans sprinttävling, följt av SM-guld och seger i SM-sprinten under söndagen – inför närmare 10 000 åskådare på Flygstaden i Söderhamn.

Pontus Åhman kör efter devisen att ”man måste våga ha kul” och gissa om 22-åringen från Lagga har kul just nu. Det kan bli en riktigt häftig säsong för Pontus Åhman.

Junioren från Almunge MK, med Filip Weinefur i högerstolen, rattade in sin Opel Corsa inte bara som snabbaste tvåhjulsdrivna totalt under den första sträckan, utan satte också den nionde bästa tiden totalt – i det över hundra bilar stora startfältet.

Nye kartläsaren var lika imponerad som alla andra; ”Jag tror att tiden i Tyskland varit bra för Pontus. Det jag mest slås av är att han är så bestämd i sina beslut. Han tvekar inte. Det är imponerande och att han alltid tycks få med sig farten ut ur kurvorna, sade Filip Wernefur till Svenska bilsportförbundet efter segern.

Jag har följt Pontus Åhmans framfart ända sedan hans år som ungdomsförare för fem år sedan, och han beskrevs tidigt som den stora rallytalangen. Sakta men säkert har han avancerat inom rallysporten. I dag är han den absolut största rallytalangen vi har i Uppland.

Och han har fortfarande aldrig kommit tvåa i en SM-tävling som han har kommit i mål i.

Känner ni? Det snurrar på bra nu. Vi inleder ett nytt motorår och befinner oss i en uppåtgående spiral – och hela Sverige tittar på. Blickarna har vänts tillbaka mot Uppland och mycket är tack vare Pontus Åhman och Adam Andersson, som ni kan läsa om här nedan.

Så, vad kan vi förvänta oss i fortsättningen? Vrid upp förväntningarna och räkna med fiasko, eller vrid ned dem och hoppas på succé? Jag gör det enda rätta och räknar med succé – både vad gäller resultat och rubriker.

Pontus Åhman som svensk juniormästare 2017?

Adam Andersson som svensk juniormästare 2017?

Ja, det kan sluta så lyckligt som i dubbel för Motoruppland.