Det blev en oerhört dramatisk avslutning på en mycket underhållande handbollsmatch. 58.43 satte hemmasonen Jakob Forslund 26-25, men med bara 17 sekunder kvar kvitterade Hallstahammar. Men det skulle ändå bli två poäng till Uppsala efter att Lynx Beverskog fått läget från kanten och avgjort kampen med ett distinkt avslut i bortre gaveln när klockan tickat upp 59.55.

– Vi skulle leta upp ett läge mot deras tröttaste spelare, nummer 20. Men han var på en kant så det blev inte riktigt som vi tänkt oss, säger Uppsalas tränare Dagge Lundin.

Samtidigt som avslutningen av hemmalaget var stark så var laget inte alls på tå i första halvlek. Hallstahammar var klart hetare.

Artikelbild

Storskytt. Anton Nilsson är lagets stora målskytt och dunkade in sju nya mål mot Hallstahammar.

– Jag brukar inte skälla så mycket men i pausen gjorde jag det oavbrutet i fem minuter. Vi spelade så otroligt dåligt i alla avseenden. Försvarsmässigt, kontringarna, i uppspel... Vi var bekväma och hjälpte inte varandra. Med tanke på det var fyramålsunderläget inför andra halvlek bra för oss, säger Lundin.

– Jag kände ungefär med en kvart att det här tar vi. Vi spelar inte jättemycket bättre i andra men vi krigar oss in i matchen och skitar ner oss. Och det är kanske de skönaste segrarna att ta.

Uppsalas Jesper Fernis både dominerade i försvaret och levererade framåt. Fyra mål blev det för lagkaptenen som utnämndes till matchens lirare.

– Jag spelar näst intill bara försvar och normalt är jag inte så delaktig framåt. Kul att bli uppskattad för det man gör bakåt, det känns jäkligt bra, säger Fernis.