Det var en sexpoängsmatch mellan Oskarshamn och Almtuna.

För båda lagen gäller det att hänga med i slutspelskampen och samtidigt undvika att dras in i bottenträsket.

Den här matchen kan ha varit som en vattendelare.

– Det var en helt annan energi i laget i den här matchen. Det var ett förberett lag som kom hit, säger Emil Larsson, som var en av Almtunas bästa (av många bra) spelare i den här matchen.

Efter Larssons beskrivning av energin i laget så är följdfrågan naturlig: Varför var laget lika bra förberett mot till exempel Västerås?

– Äh, det är så under en säsong, det går upp och ner. Nu hade vi ett bra snack i måndags, så nu är det bara att ladda på i de här sista matcherna.

Det var alltså måndagssnacket som gjorde susen.

– Tänk om killarna alltid kunde lyssna vad man säger, konstaterar en skrattande Martin Gudmundsson (tränaren) mitt under UNT:s intervju med Larsson.

Nu är Larsson inte sen att kontra på Gudmundsson:

– "Gutta" ska alltid prata så mycket ...

Det är alltså Gudmundsson som kallas för Gutta – men bara av Emil Larsson.

– Han vill att vi ska säga "Guden", men jag säger Gutta. Man vill ju helst inte kalla honom för Guden, säger en leende Emil Larsson samtidigt som han är medveten om att tränaren hör allt han säger.

Matchen då? Jo, det var Almtuna som var det drivande laget i stort sett under hela 60 minuterna. Segern var alltså rättvis.

– Vi var det bättre laget. När vi gör det vi ska, då är vi jäkligt bra, säger Larsson.

Oskarshamns ledningsmål kom dock som en kalldusch. En målvaktstavla enligt en del på läktaren.

– Jo, den kanske jag ska ta, men det var ett bra skott, säger Jonas Johansson.

Under resten av matchen spikade Johansson igen kassen, och det var en hel del kvalificerade räddningar på frilägen i den andra perioden.

– Jadå, säger Johansson när UNT frågar om han var nöjd.

Men målvaktstränaren Henrik Törmå konstaterar att "hans jobb är att ta alla skott som kommer."

Tränaren Martin Gudmundsson var förstås nöjd. Tre viktiga poäng mot en av de svåraste konkurrenterna om en slutspelsplats.

– En jättefin laginsats. Vi hade bra kontroll över hela planen och visade kyla och hade ett fyndigt och roligt anfallsspel. Nu är vi tillbaka efter de tre torskarna, säger Gudmundsson.

Nästa match är mot Tingsryd, ytterligare en sexpoängsmatch för båda lagen. Det är bara sex poäng mellan lagen i tabellen.

Eftersom Björklöven och Västerås förlorade så skapade Almtuna en lucka ner till de lagen – om det nu är neråt man ska titta.

Tittar man åt andra hållet ser man att Almtuna har en poäng upp till Vita Hästen som just nu ligger på den sista slutspelsplatsen, men det är som tidigare väldigt tajt i tabellen.

Det är sju omgångar kvar ...