Att valet står mellan att lägga av eller att fortsätta i Sirius har Ian Sirelius tidigare berättat för UNT.

Efter den två veckor långa ledigheten uppges det nu att 30-åringen – som har varit med hela resan från division I till allsvenskan – hade bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

Men i sista stund visar det sig nu att Sirelius drabbats av kraftiga tvivel när hans skulle säga tack och adjö till lagkamraterna när träningen drog i gång i måndags.

– Han hade en sådan ångest över det här och mådde så dåligt. Han skulle säga hej då i går (måndag), men skulle träna en sista gång. Han en sådan ångest, men då sa vi det att så länge det inte sitter någon annan där på den där platsen så kan vi hålla dörren öppen ett tag till, säger tränaren Kim Bergstrand i podcasten 3–5–2.

Nu kommer Ian Sirelius att fortsätta att träna den här veckan och nästa innan Sirius går på julledighet.

– Men ska han vara kvar ska han verkligen tokbrinna för det här. Ska han göra det eller välja en annan väg i livet, det är det han står inför, fortsätter Bergstrand.

I podcasten berättar även Kim Bergstrand att Sirius i somras var när att värva Trelleborgs 23-årige succéforward Dino Islamovic, som gjorde åtta mål i superettan den här säsongen.

– Vi var så här nära honom i somras. Vi fick Shkodran (Maholli), men sedan fick vi mer problem och vi hade så att vi tyckte att vi klarade oss, men med facit i hand hade det varit bra att ha tagit honom. Det hade varit en bra värvning, och vi var väldigt sugna. Men vi hade inte budgetutrymme just då. Det är en bra och spännande spelare.

Vidare berättar Bergstrand att Sirius ville få in tränaren Poya Asbaghi i Sirius kort efter att han fick lämna Dalkurd i mitten på maj.

– Vi var sugna på att få in honom hos oss på ett eller annat sätt efter det. Han var tränare i Unik, en liten klubb i Uppsala, förut och då satt vi och pratade lite och så där. En väldigt ambitiös kille, säger Bergstrand i podcasten 3–5–2.