– Jag hade ett långt byte och var så trött att jag knappt minns hur det gick till, säger Edberg när UNT ber honom via telefon från Umeå att beskriva segermålet.

Klockan hade precis tickat över tre minuter av förlängningen när Dan Johansson tog en rövare och bröt in framför mål – köksvägen. Det blev rörigt framför kassen.

– På något sätt fick han (Johansson) fram bollen framför mål där jag stod. Jag hade varit inne ganska länge och var så trött att jag knappt hann reagera. Enda tanken var att få bollen på mål, säger Bobby Edberg.

Segermålet betydde att Sirius knappade in på Dalen och närmade sig Helsingborg och AIK i tabellen. Kampen om de två sista slutspelsplatserna ser ut att bli stenhård.

– Ja, nu lever drömmen, säger Edberg.

Redan på söndag är det nästa streckmatch, då mot AIK i Ifu Arena.

– Det ska bli riktigt kul. Vi ska ha revansch på AIK, säger Edberg och syftar på den senaste matchen mot AIK där det blev brakförlust i Solnahallen.

Mot Dalen såg det länge ut att bli hemmaseger. Det stod 2–0 efter första perioden.

– Första perioden hade jag önskat mig lite mer av, men den var okej, säger Niklas Johansson, Siriustränaren, på telefon från Umeå samtidigt som han tillsammans med laget är på promenad från arenan till nattåget.

Sirius hade svårt att förvalta sina chanser, särskilt i den andra perioden. Spelmässigt var det inte orättvist när Mattias Jansson reducerade efter sju minuters spel av mittenperioden.

– Det var vi som drev matchen i både andra och tredje perioden och skapade många fina lägen, säger Niklas Johansson.

Sirius vann skotten i den andra perioden med 13–5 och det säger en del om hur det såg ut på planen.

I tredje perioden fick Sirius en drömstart, reducering efter bara 29 sekunder (Johan Eriksson), men mindre än sex minuter senare återtog Dalen ledningen genom Patrik Rokka.

Efter 17.49 tog tränaren Niklas Johansson timeout och Sirius plockade ut målvakten Jarno Ihme. Det tog ganska exakt en minut innan Peter Berlin sköt 3–3.

– Vi sade väl inget speciellt under timeouten. Vi pratade lite om att vi lyckades göra mål i sex mot fem när vi mötte Växjö, så vi hade en bra känsla, säger Johansson.

I sudden death avgjorde alltså Sirius efter tre minuter.

Nu har Sirius lämnat bottenlagen efter sig (för gott?) och kan koncentrera sig på slutspelsjakten.

– Nu känns det som om vi har riktig kontakt, säger Niklas Johansson.