Det var i slutet av den förra veckan som Siriustränaren Olle Gabrielsson valde att kliva av. Assisterande tränaren Erik Sundin tog över.

– Eftersom det var Olles beslut att sluta så hade vi ingen plan b. Nu har jag suttit ner med Erik Sundin och pratat om framtiden. Vår utgångspunkt är att vi vill ha honom kvar, säger Kristofer Ekdahl, sportchef i Sirius Bandy.

Sundin ledde laget mot Broberg med framgång. Han har även varit framgångsrik spelare i Sirius. Han har också haft spelar- och ledaruppdrag hos allsvenska Unik.

– Erik har sitt arbete att sköta, så allt måste klaffa. Vi har bland annat tittat på om vi kan lägga om en del istider, men vi är inte i mål ännu. Det handlar om ekonomi också, säger Kristofer Ekdahl.

Är ni nära en lösning?

– Det hoppas jag verkligen. Vi har en ansträngd ekonomisk situation och det här blir en extra utgift, men vi jobbar för att hitta en bra lösning för alla.

Huruvida Viktor Broberg – som varit assisterande tränare – blir kvar är i Sirius är oklart. Den närmaste tiden kommer inte Broberg att vara med, det är i alla fall helt klart.

– Erik Sundin måste få forma sitt eget team, allt är nollställt nu. Om vi kan hitta en lösning med Erik så får han inte bli lämnad ensam på isen, det går inte. Nu har han haft hjälp av Fredrik Lindkvist (målvaktstränaren), säger Ekdahl.

Om Sirius hittar en ekonomisk och praktisk lösning i tränarfrågan kan det öppna för en fortsättning med Sundin som huvudtränare.

– Det är inte uteslutet, säger Kristofer Ekdahl, som tillträdde som sportchef så sent som 1 december och som knappt hann bli varm i kläderna förrän Olle Gabrielsson hoppade av.

En av anledningarna till att Sirius anställde en sportchef (på deltid) var bland annat att sportgruppen och huvudtränaren skulle avlastas. Nu står Ekdal inför sin första svåra uppgift, att ro tränarfrågan i hamn och samtidigt inte äventyra klubbens ekonomi.

Sirius seger mot Broberg – och det fantastiska spel som laget bjöd på – blev ett andningshål. Ekdahl var för övrigt på plats i Söderhamn och slets mellan hopp och förtvivlan under de sista 10–15 minuterna.

– Jag tycker att killarna gjorde en oerhört bra insats. I första halvlek spelade de en fantastisk bandy, säger han.

Nu höll Sirius i 90 minuter och inte i 30–40 minuter som tidigare.

– Det räcker inte med en bra halvlek då och då, vi måste spela bra under en hel match, sade Olle Gabrielsson för ett par veckor sedan.

Den här gången lyckades det ...