Krönika Det är svårt att sia om utgången av kvällens förmodade bandydrama. Men visst, det är fördel för Tillberga trots att man ligger en poäng efter Sirius.

Jag tror trots allt att Tillberga grejar det här.

Sirius har allt i egna händer, men för att vara på den säkra sidan krävs det seger på Zinkensdamm mot Hammarby – och det tror jag inte. En jämn match, ja, men inte två poäng till Uppsala

Hoppet står alltså till jumbolaget Kalix, som vunnit bara en match (Vetlanda) den här säsongen. Men jag tror att Kalix har en skaplig chans att ta poäng. Kalix vill kliva in i kvalserien med en bra känsla. Att hemmalaget skulle gå på halvfart tror jag inte ett dugg på.

Kalix vet redan nu att man får sällskap av Sirius eller Tillberga i kvalserien. Vilket lag man föredrar vet jag inte, men förmodligen kvittar det.

Hur det än slutar i kväll så har Sirius gjort en bra säsong, mycket bättre än vad jag trodde i höstas..

Spelare som Oscar Rönnqvist och Nils Bergström har varit sensationellt bra.

Men skulle det bli en kvalserie så startar allt om på noll – inte minst mentalt. Då är det så mycket annat som gäller än tidigare meriter under säsongen.

Tänk en kvalserie med Sirius, Kalix, Ljusdal och Nässjö (eller Motala) – den kan bli stentuff.

Om Sirius klarar sig kvar (och det tror jag) så ser det spännande ut. En spelare som Lars Fall verkar bli bara bättre och bättre, och de unga spelarna kan – och borde – ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

Kan truppen förstärkas (och breddas, det behövs) med ett par spelare så kanske vi kan börja tala om slutspel igen.