Mats Strandberg är konferencier och varje tränare får gå fram och dra ett streck med en whiteboardpenna vid det lag som man tror går upp i superettan. Samtidigt sitter Sirius Thomas Lagerlöf och analyserar helgens träningsmatch på sin dator.

Fyra år senare var scenen en helt annan. Sirius är för första gången på plats i de fina salongerna då man medverkade på den allsvenska upptaktsträffen. Nu är det på allvar. Uppsala Konsert och Kongress största sal var välfylld och närmast Lennart Johanssons pokal satt Kim Bergstrand i den blåsvarta tröjan bredvid guldfavoriten Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson. Nu är Sirius i den allsvenska societeten och enligt de flesta på plats så är man där för att stanna.

Inför upptakten trodde jag att det skulle kännas konstigt att se just Sirius bland alla allsvenska lag. Så blev det inte. Det kändes faktiskt helt naturligt och jag tror också att vi även nästa år får se Sirius på den allsvenska upptakten.

Hur var då denna upplaga? Nja, om man ska vara diplomatisk så var det egentligen en enda stor gäspning. Ingen stack ut och när Jönköpings årskortsvideo är det som man minns bäst så förstår ni själva hur spännande det var. Jag gillade dock Brwa Nouris passning till Djurgården.

Upptaktens stora vinnare blev AIK som lyckades med sin PR-strategi. De kallade till presskonferens direkt efter upptakten och fick således maximal exponering av nyheten att man kommer att spela med Hjärt-lungfonden på sina tröjor 2017. Fint så klart, men knappast något som hade samlat 50 journalister vanligtvis.

"Vi borde lära av AIK", sade Lasse Svensson apropå PR-tricket. Och mer spännande än så blev det inte.