Den allsvenska upptaktsträffen började klockan tio på måndagsförmiddagen. En efter en gick en spelare från varje lag och dess tränare upp på scenen och berättade om den kommande säsongen.

Sirius representerades av tränaren Kim Bergstrand och för tillfället skadade nyförvärvet Philip Haglund.

− Det känns som att vi är redo för allsvenskan, jag kan inte säga något annat. Vinner man superettan och får in några nya spelare så är det så. Östersund och Jönköping visade sig vara redo, sa Kim Bergstrand bland annat från scenen.

När de samlade åhörarna – journalister, tränare och spelare – på UKK på fick rösta i frågan om vilken nykomling som kommer klara sig bäst i allsvenskan fick Sirius 67 procent rösterna medan Halmstad fick 17,4 procent och AFC Eskilstuna 15,6 procent.

− De kan ju fotboll här så klart att det känns bra, säger Kim Bergstrand.

På frågan om vilket lag som vinner allsvenskan fick Malmö överlägset mest röster med 43,2 procent av rösterna. Sirius 1,8 procent av rösterna – lika många som AFC Eskilstuna och mer än till exempel Hammarby (0,9), Kalmar (0,9) och Jönköpings Södra (0,0).

− Dagen var trevlig och intressant. De flesta upptaktsträffar är sig lika med ungefär samma typ av frågor och människor. Det är några äldre herrar som Nanne (Bergstrand reds anm.) och Tom Prahl som har försvunnit och det har kommit in några nya, säger Kim Bergstrand.

Innan måndagen hade frågan om vilket lag som vinner allsvenskan ställts på Twitter och över 13 000 personer svarat.

Då hamnade Sirius på fjortonde plats i sluttabellen före Halmstad och AFC Eskilstuna.

− Sådana är omröstningar är som de är, men vi får fokusera på vårt spel och göra det vi ska, säger Kim Bergstrand.

Uppsala har tidigare varit värd för upptaktsträffen i norrettan 2013 och superettan 2014.

– Klart det är lite skillnad från norrettan och superettan men sist jag var i allsvenskan såg det ungefär likadant ut. Det var ungefär som man kan förvänta sig och frågorna är rätt stängda så att det inte blir så mycket nytt, säger Kim Bergstrand.

Var det ett bra sätt att fira namnsdagen?

– Har jag namnsdag? Det hade jag inte koll. Den fanns inte när jag var yngre men kul att den finns nu.