Under onsdagen hade cirka 500 lösbiljetter sålts till Sirius nästa hemmamatch mot Kalmar den 24 april. Tillsammans med säsongskort och sponsorbiljetter så gav det en totalt beläggning på 2 500 biljetter med fem dagar kvar till match men det är osäkert hur många som kommer att gå på matchen efter att den flyttats till Gävle.

− De som köpt biljetter kan välja mellan att sälja tillbaka dem eller åka upp och se matchen. Sirius är fortfarande arrangör för evenemanget och självklart hoppas vi att många väljer det sistnämnda alternativet även om det är krångligare, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius.

Under torsdagen tog Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté beslut om att gräset på Studenternas IP inte håller för spel och att matchen därmed ska flyttas till Sirius anmälda reservarena i allsvenskan som är Gavlevallen i Gävle.

− Det är otroligt tråkigt att det blir såhär, speciellt eftersom vi vet hur hårt vaktmästarna och de ansvariga på arenan jobbat för att få den spelklar. Nu får arbeta för att göra det bästa av situationen och jobba hårt för att alla ska bli nöjda, säger Michael Lundgren.