Alva överlägsen i svenska cupen

Alva Svennbeck tog hem mångkampen i rytmisk gymnastik på hemmaplan i Fyrishov under helgen som gick.

Alva Svennbeck vann Svenska Cupen på hemmaplan.

Alva Svennbeck vann Svenska Cupen på hemmaplan.

Foto: Privat

Rytmisk gymnastik2019-10-28 20:51

I helgen avgjordes svenska cupen och ungdomscupen i rytmisk gymnastik på hemmaplan i Fyrishov.
Svenska mästarinnan Alva Svennbeck från Uppsalaflickorna gjorde en riktigt fin tävling på hemmaplan i lördags, och vann mångkampen i svenska cupen överlägset, efter fyra starka program. 
Hon fortsatte sin fina helg under söndagen, där hon tog ytterligare två guld i grenfinalerna samt två silver. 
Men hon var inte ensam om att göra fint ifrån sig från hemmaklubben. Även Evelina Gommel och Emma Göransson gjorde starka prestationer. Emma tog ett silver respektive ett brons i grenfinalerna, och Evelina lyckades ta brons i grenen band. 
I juniorklassen tog Ida Önnergren två silver i grenfinalerna, och i ungdomsklassen blev det ännu fler medaljer. Josefine Engstrand och Linnéa Magdeburg tog silver respektive ett brons i mångkampen. I DTQ-klassen för seniorer tog Marlen Vaidla och Evelina Gommel guld i mångkampen och silver i finalen. Olivia Teixeira och Emma Göransson tog också ett brons i mångkampen. Juniortruppen tog med sitt nykomponerade bandprogram silver i mångkampen och ytterligare ett silver i grenfinalen. 
Uppsalaflickorna vill också poängtera att resultaten gjordes trots betydligt färre träningstimmar, där Fyrishovs extremt höjda hallhyror på sikt kommer att innebära att många hallar står tomma för att varken föreningarna eller Celsiusskolans Elitidrottsgymnasie har råd att hyra dem. Detta drabbar för närvarande eliten, men kommer på sikt även att drabba bredden i rytmisk gymnastik. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!