Dahlkvist satte den avgörande straffen mot USA i kvartsfinalen efter att ha blivit psykad av målvakten Hope Solo. Hon följde upp det med att sätta den avgörande straffen även i semifinalen mot Brasilien och fick sedan resa hem med en silvermedalj i bagaget. Från spel inför drygt 50 000 åskådare väntar nu match i svenska cupen på Lötens konstgräs mot Gusk.

– Det är alltid lite nerver när det handlar om den första tävlingsmatchen för säsongen. Vi måste verkligen vara fokuserade, säger Dahlkvist.

Svenska cupen är framme vid åttondelsfinal där alltså Gusk, från division I, ställs mot Dahlkvists allsvenska Örebro. Gusk har skrällt två gånger om då man först slog ut Hammarby, som senare avancerade till allsvenskan, och sedan även Sundsvall från elitettan.

– Är man kvar i svenska cupen nu så är man ett lag att räkna med och Gusk har verkligen gjort det jättebra genom att ta sig hit. De har allt att vinna nu samtidigt som vi har allt att förlora, så är det när vi kommer från högsta serien, säger Dahlkvist.

Hur ska ni tackla det?

– Vi måste ha fart på bollen och försöka att spela ett snabbare spel. Vi får inte hamna i deras tempo och det kan vara väldigt svårt.

Senast Dahlkvist spelade i Uppsala var 2012 då hon med Tyresö slog ut Sirius ur svenska cupen. Mittfältarens relation till Uppsala är dock djupare än så då hennes bästa kompis inom fotbollen är ingen mindre än Linda Sembrant.

– Vi har spelat ihop i landslaget, juniorlandslaget och även i några klubblag. Inom fotbollen är hon absolut min bästa vän och jag har besökt både henne och Johanna Frisk några gånger i Uppsala.

Linda Sembrant har dock avslöjat att hon håller på Gusk i den här matchen …

– Det var inte så otippat, det är smällar man får ta. Jag tror dock att hon skulle byta sida om vi skulle förlora.

Kif Örebro slutade åtta i damallsvenskan i fjol. I laget finns förra Siriusmålvakten Mimmi Paulsson-Febo samt nyförvärvet Fanny Andersson med moderklubb Gusk. Just Andersson hyllas av lagkaptenen Dahlkvist.

– Hon har varit jätteduktig och jag tycker att hon har ett otroligt bra spelsinne. Det är jätteroligt att spela med henne och jag tror verkligen att hon kan ta ett stort kliv i år. Det är en spelare som vi i Örebro kommer att få stor nytta av, säger Lisa Dahlkvist.