Studenternas IP håller inte för spel till Sirius nästa hemmamatch mot Kalmar den 24 april utan mötet flyttas till klubbens reservarena Gavlevallen i Gävle som har konstgräs. Det står klart sedan Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté under torsdagen beslutat att planen och gräset inte håller för spel.

− Vi fick en begäran från gräsinspektörerna som besiktat Studenternas att planen inte är spelbar utan har stora brister i kvalitén. I nuläget håller inte gräset för allsvensk spel och det är inte sportsligt rättvist för något av lagen att spela, säger Gerhard Sager, ordförande i svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté.

Studenternas besiktades under förmiddagen på torsdagen av representanter från Uppsala kommun, Svensk Elitfotboll (SEF) och båda lagen och beslutet om togs av svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté.

Bland annat togs markprover för att se om gräset håller för spel.

− Detta är första fallet om ämnet i år men vi har haft några tidigare. Det händer då och då att matcher får flyttas men det är inte så vanligt och vi gjorde bedömningen att Studenternas inte är spelbar, säger Gerhard Sager.

Det var efter Sirius hemmapremiär i allsvenskan mot IFK Göteborg som gräset på Studenternas hamnade i fokus och fick kritik. Stadsbyggnadsförvaltningen vid Uppsala kommun valde att stänga av arenan från matcher och träningar för att planen skulle återhämta sig men så har inte fallet blivit.

Det är såklart jättetråkigt att det blir såhär eftersom vi helst vill spela på "Studan" och vi har inte hunnit sätta oss in ännu i vad det innebär. Det blir en hel del extrajobb för oss med allt runt omkring som ska fixas som bland annat biljettförsäljning, kiosker med mera, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius.

Matchen spelas den 24 april på Gavlevallen i Gävle.

– Det blir otroligt kostnadstungt för oss att fixa allt extra men det är bara att gå vidare och börja jobba. Det blir en hel del extra kvällsjobb kan man säga, säger Michael Lundgren.