I augusti startar bygget av den nya arenan. Fram till dess kommer området att genomgå en del förändringar och kompletteringar, främst i de norra och västra delarna av Studenternas.

– Det kommer vara en byggarbetsplats med stora förändringar. Nu kommer det börja hända saker och det känns fantastiskt kul, säger Richard Malmström (MP), ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden.

Träd kommer att plockas ner, framförallt på den västra sidan, för att ge plats åt den nya arenan. En del anpassningar kommer även att göras i takt med att den allsvenska starten närmar sig. En ny entré för bortafansen har redan börjat byggas mellan arenan och isarna mot Ulleråkersvägen. Bortafansen kommer att få hålla till på den södra delen av västra ståplatsläktaren.

Artikelbild

Till Sirius hemmapremiär mot IFK Göteborg den 9 april är det nu klart att man ska ställa upp ytterligare en läktare på idrottsplatsen. Det handlar om en kortsidesläktare som ska ställas på den norra kortsidan och därmed höja kapaciteten till närmare 7 200 personer.

– Där är det tänkt att Västra sidan ska hålla till. De tror, precis som vi, att intresset kommer att öka och att de kommer behöva mer plats än vad de haft tidigare på sektionen "A" på huvudläktaren, säger Johan Quarfordt, projektledare vid kommunala Sportfastigheter Ab som ska äga och driva arenan.

LÄS MER: Planen: Ett större studenternas

I sommar ska den befintliga arenan kompletteras med läktare i söder och till hösten planeras byggstart av den helt nya arenan som ska stå klar år 2020.

LÄS MER: Studans säkerhet största utmaningen